Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Onze kerkreis naar Benalmadena in Andalucia, Spanje

Het was drie jaar geleden dat we de laatste kerkreis maakten naar Malta. Wat was het fijn om na de coronatijd weer met zijn allen op reis te kunnen gaan. Het was meteen de tiende keer en wellicht ook de laatste, maar wie weet? Cock en Gonnie hebben, samen met Drietours, reuze hun best gedaan om een hele interessante reis samen te stellen naar Zuid-Spanje. Het hotel vonden ze in Benalmadena. Dit stadje ligt in de Provincie Andalucia in Spanje. Roel wierp zich spontaan op als reisleider.

En zo vertrokken we op vrijdag, 6 mei, lux met een zelf gehuurde bus naar Rotterdam Airport. Best druk daar, ook omdat er vluchten verplaatst waren van Schiphol naar Rotterdam. We vertrokken met vertraging maar daarom niet getreurd. In Malaga aangekomen weer comfortabel met de bus naar Benalmadena. Daar wachtte ons een luxe hotel en hadden we allemaal een kamer met balkon met prachtig uitzicht op het zwembad en de blauwe Middellandse Zee. Niet onbelangrijk: drie maal per dag was er een gigantisch koud en warm buffet, Wat zouden we nog meer wensen ? Maar het was zeker niet alleen eten en zwemmen! Nee, bijna elke dag gingen we op excursie naar de prachtige steden die rond Benalmadena liggen. Zo gingen we naar Granada en bezochten o.a. het Alhambra o.l.v. een zeer inspirerende gids.

We gingen onder meer naar het witte dorpje Ronda met zijn indrukwekkende kathedraal, 18e eeuwse boogbrug en de stierenvechtersarena, naar Cordoba en Sevilla met zijn enorme moskee waar binnenin een kathedraal werd gebouwd. Wat veel indruk op ons maakte was dat in deze steden eeuwenlang Christenen, Joden en Moslims vreedzaam naast elkaar konden samenleven. Heel leuk en interessant was ook het bezoek aan een citrusplantage midden in de bergen. De baas, genaamd Juanito, zullen wij niet licht vergeten. Hij had de meest opmerkelijke uitspraken en liet ons proeven van alle producten die hij op zijn plantage verbouwde. Zijn vrouw en dochter maakten een heerlijke paella voor ons als lunch.

Veel te snel was het allemaal voorbij en vlogen we weer terug naar Nederland, een fantastische ervaring rijker waar we nog lang op kunnen teren.

Tineke

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *