Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Onverkochte kinderkleding rommelmarkt toch goed terecht gekomen

Jaarlijkse wordt er in Ammerstol een markt georganiseerd om geld op te halen voor het behoud van de dorpskerk. Elk jaar blijven er veel artikelen over en worden deze opgehaald door een grote vuilniswagen waar alles letterlijk in verdwijnt.

Gabriëlle Kocken, een dorpsgenoot tevens pastor Kerk- en Buurtwerk in Lombardijen wordt dagelijks geconfronteerd met hevige armoede. Gezinnen die in de schuldsanering zitten, jonge alleenstaande moeders die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen, statushouders die heg noch steg weten in onze samenleving, vereenzaming, isolement en verpaupering. Gabriëlle werkt met vele stichtingen samen zo ook Centrum voor Jeugd en Gezin.

Deze lieten weten dat er onder de jonge alleenstaande moeders zo veel armoede heerst dat er geen babykleertjes nog kinderartikelen aangeschaft kunnen worden. Zodoende nam Gabriëlle het initiatief om contact op te nemen met Nico Mouris om te vragen of het overschot aan kinderkleding en aanverwante artikelen gedoneerd konden worden aan dit Centrum en dus aan de noodlijdende jonge gezinnen. Op de foto ziet U hoe Marion Helderop-Snijders (verpleegkundige JGZ) van Centrum voor Jeugd en Gezin de overvloed aan spullen dankbaar in ontvangst neemt.

Categories: Geen categorie

1 reply

  1. Ik vi d dit geweldig. Zo kunnen we op een simpele manier helpen waar dat zo brood nodig is.
    Ga zo door. Misschien kunnen wij vanuit onze kerk oom op andere manieren ons steentje bijdragen.
    Marian van veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *