Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Ontmoetingszondag VVP, 25 augustus

VVP is de afkorting van de Vereniging van Vrijzinnig Protestanten, opgericht aan het begin van de vorige eeuw. Velen van ons zijn lid van deze vereniging, met name van de afdeling Lekkerkerk. Ook onze kerkelijke gemeente heeft een lidmaatschap. Namens Ammerstol zijn er ook bestuursleden, n.l. Marietje van Zoest, zij is al jaren penningmeester en Justa Wissing, sinds 2018 bestuurslid. Er zijn ook provinciale afdelingen en landelijk. Onze eigen predikant, Roel Braakhuis, zit in het provinciale bestuur.

De vereniging organiseert jaarlijks allerlei activiteiten, bijvoorbeeld de zinzondagen, georganiseerd door Lekkerkerk. Zo is er ook jaarlijks een provinciale ontmoetingszondag voor leden. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 25 augustus in de Houtrust Kerk te Den Haag. Als het goed is hebben alle leden hier een persoonlijke uitnodiging voor gehad. De dag begint met een kerkdienst en daarna is er een dagprogramma, waaronder rondleidingen en een lunch.

Volgend jaar, in 2020, zijn wij in Ammerstol gastkerk voor deze ontmoetingsdag. Zo’n 100 leden zullen wij dan ’s morgens ontvangen voor de kerkdienst. Marietje, Justa, Roel en ik zijn bezig hiervoor een programma samen te stellen.

Voor de ontmoetingsdag van dit jaar kunt u zich nog opgeven tot 7 augustus via de link in de uitnodiging. Van harte welkom.

Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *