Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Nochtans

Nogtans. Zo begon ds. Braakhuis zijn mooie preek op zondag 1 december 2019. Voor een zeer volle kerk met mensen van dichtbij en heinde en verre werkte hij dit thema uit op deze eerste Advent. En met de prachtige liturgie van da. Gouwens werd deze dienst een feest.

Zoveel belangstelling, zoveel warmte: we vragen ons af waar we dat allemaal aan verdiend hebben. Er waren immers ook momenten dat we dachten dit niet meer te mogen beleven, maar “nochtans”, we zijn er nog en hebben dit mogen beleven in dankbaarheid aan onze Schepper, de God van “nochtans”.

Een dienst waar je veel moed uit kan putten. De kaars die Marry aangeboden kreeg, het verrassende optreden van de cantorij, de massale samenzang begeleidt door Marlene……het is teveel, te emotioneel, te overweldigend.

Zeg daar maar eens dankjewel voor. Hier past stille dankbaarheid jegens alles en iedereen. Maar bovenal aan onze trouwe God van hemel en van aarde.

”Wie in de beschutting van de Allerhoogste woont die overnacht in de schaduw van de Ontzagwekkende” (psalm 91). Onze trouwtekst 55 jaar geleden en daar houden we ons maar aan vast want “nochtans”.

Aart & Marry Burger.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *