Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Nieuws van ’t eetcafé voor de jeugd

De jeugd en ook de leiding missen het live contact met elkaar. Alleen met elkaar appen eens in de maand is toch niet echt zoals we gewend zijn tijdens het eten koken. We waren daarom blij met de tip van Sharon om een online bingo te organiseren. Onder leiding van Carola is dat gelukkig goed gelukt. We hebben er in maart een online Paasbingo van gemaakt waarbij er natuurlijk ook prijzen te winnen waren. De stressballetjes, paaseitjes en chocolade paashazen werden gewaardeerd en zijn de volgende dag bij de winnaars langs gebracht. Hoofdprijs was een grote smiley kussen 😎die na het beantwoorden van een spannende extra vraag uiteindelijk gewonnen is door David. Een paar weken later op Goede vrijdag is de jeugd weer verrast met een Paasattentie die we langs hebben gebracht.

Op 9 april hebben we een foto speurtocht gehouden richting de Looy. Gevraagd werd om de route te lopen met in het achterhoofd deze coronatijd. Wat heeft de afgelopen tijd voor jou persoonlijk betekent? Kijk eens goed om je heen en maak een foto van het symbool dat staat voor datgene dat je achter je wilt laten van deze tijd. Maak een tweede foto van een symbool dat staat voor datgene dat je mee zou willen nemen in de toekomst als de coronatijd achter de rug is.

   

Bij het strandje aan de Looy aangekomen hebben we het meegenomen lantaarntje vanuit het Honk aangestoken als Paasvlam en hebben de kinderen één voor één verteld wat ze vervelend vinden aan deze tijd, wat het hen heeft opgeleverd en wat ze mee zouden willen nemen in de toekomst. Een foto maken van een symbool bleek lastig (alhoewel het Daniel wel gelukt was een foto te maken van een verdwaald mondkapje;-)) maar er is wel veel over nagedacht en wat kwamen daar bijzondere dingen uit! Wat ze vooral achter zich zouden willen laten zijn o.a. de mondkapjes, het afstand houden, het elkaar niet live mogen zien, de vrijheid hebben te doen wat je wilt. Sociaal contact met vrienden en vriendinnen wordt vooral erg gemist.

Wat positief uit deze tijd mee te nemen is, is de rust die ze hebben ervaren en daardoor ook de tijd om na te denken en van daaruit andere keuzes kunnen maken. Merken dat tot elkaar veroordeeld zijn als gezin, omdat je niet zomaar weg kunt als er onenigheid is, ook op kan leveren dat je met elkaar in gesprek komt wat voor meer verbinding zorgt onderling. En daarnaast werd ook het genieten van de natuur en wandelen veel genoemd. Alle kinderen hebben na het vertellen van hun verhaal een kaarsje aangestoken aan de Paasvlam waarna we onze vlammetjes meegenomen hebben naar huis. Positief weer de toekomst in. Hopelijk kunnen we over niet al te lange tijd weer gezellig met elkaar eten en verder praten over wat ons bezig houdt.

Van hieruit willen we ook Liselotte en Kay nogmaals feliciteren met de geboorte van de kleine Max!

Hartelijke groeten van Greet, Carola, Liselotte en Erna

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *