Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Nieuws van de zondagsschool, mei 2018

Belangrijke data:
• Zondag 20 mei: weer zondagsschool
• Zondag 3 juni: Overstapdienst
• Zondag 8 juli: Laatste zondagsschool voor de zomervakantie

Overstapdienst
Op 3 juni staat de overstapdienst in de agenda. Melanie en Daniel zullen na de zomervakantie niet meer op de zondagsschool komen, ze zitten dan in de brugklas van het voortgezet onderwijs.
Natuurlijk willen we eerst met elkaar stil staan bij de lievelingsverhalen van deze kanjers. Ook luisteren we naar hun lievelingsmuziek! Van de ouders ontvangen de kinderen een persoonlijke brief aan hen gericht. De andere kinderen van de zondagsschool begeleiden hen over het zebrapad naar de volgende fase van hun leven en zwaaien hen uit met cadeaus en mooie wensen!

Laatste keer zondagsschool
De laatste zondagsschool van dit seizoen is op 8 juli. Natuurlijk sluiten we het jaar weer af met een leuke activiteit. Wat dit precies is, houden we nog even geheim! Tegen die tijd krijgen de kinderen meer informatie. Het is natuurlijk hartstikke leuk als je erbij bent, dus kinderen, zetten jullie het alvast in de agenda?

Verhalen
Zondag 20 mei 2018 – Genesis 11:1-9
Het verhaal van de toren van Babel laat zien dat mensen de wereld moeten bewonen: op verschillende plekken, op verschillende manieren als een veelkleurige schepping. We willen deze pinksterzondag stilstaan bij hoe mooi veelzijdig de mensheid kan zijn en dat je in die veelzijdigheid toch ook veel kunt delen.

Zondag 27 mei – Johannes 3:1-16
In het verhaal van deze week komt de Farizeeër Nikodemus naar Jezus toe. Hij zegt: ‘Wij weten dat u een leraar bent die van God gekomen is…’ Nikodemus is verder vooral benieuwd naar wat hij nog niet weet en niet begrijpt. En Jezus legt uit, als een joodse rabbi.

Zondag 3 juni 2018 – Overstapdienst

Zondag 10 juni 2018 – Job 2
Na alles wat er gebeurd is, komen Jobs vrienden hem opzoeken. Ze gaan naast hem zitten en zeggen niks. Zeven dagen lang houden ze hun mond. Soms valt er niks te zeggen. Maar juist dan moet je naar iemand toegaan. Want ook zonder iets te zeggen, kun je laten weten dat je met iemand meeleeft.

Zondag 17 juni 2018 – Job 10
Zeven dagen zitten de vrienden van Job zwijgend bij hem. Daarna doen ze hun mond open en gaat het mis. Als Job zich beklaagt over wat er met hem gebeurt, brengen de vrienden naar voren dat dit niet zonder reden kan gebeuren. Heeft Job niet toch iets verkeerd gedaan?

Zondag 24 juni 2018 – Job 38:1-38
God zet Job op zijn plek: met een serie retorische vragen maakt hij duidelijk dat Job zichzelf niet op gelijke hoogte met de Eeuwige moet plaatsen, Job moet niet denken dat hij alles weet. Met de kinderen denken we na over vragen waarop je niet zomaar een antwoord weet.

Zondag 1 juli 2018 – Job 42
Job wordt weer een even ‘gezegend’ mens als eerst. Tegelijk kun je je afvragen: wat is er veranderd door dit verhaal? Zou Job veranderd zijn? En de vrienden? En God? Met de kinderen kan naar aanleiding van dit thema ook verkend worden hoe zij zelf veranderen.

Zondag 8 juli 2018 – Laatste zondagsschool van dit seizoen

Met vriendelijke groeten van de leiding van de Zondagsschool,
Jacolien, Julia, Diane, Esther, Geraldine en Mariëlle

Categories: Geen categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *