Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Nieuws van de zondagsschool

Het nieuwe zondagsschool seizoen is weer van start gegaan!
Wij hebben er weer super veel zin in en hopen de kinderen ook.

De verhalen voor komende tijd

In de herfst lezen we verhalen uit het Evangelie van Marcus. Hij vertelt over het grote wonder, het goede nieuws dat Jezus naar de wereld bracht. Opvallend is de vaart waarmee Marcus daarover vertelt: de verhalen volgen elkaar in rap tempo op, ze buitelen bijna over elkaar heen. De lezer heeft nauwelijks de tijd om het gebeurde goed tot zich door te laten dringen, want dan breekt het volgende wonder al weer aan. Opvallend is daarbij ook, dat zelfs de leerlingen van Jezus niet goed begrijpen wat er nou gebeurt. Daar is het te groot voor, te wonderbaar.

Benieuwd welke verhalen wij iedere week lezen? Kijk even op de site van kind of zondag. Hier is per week te vinden welk verhaal/thema aan bod komt.

https://www.kindopzondag.nl/inhoud-kind-op-zondag-nr-1/

Juffen

Voor de zomervakantie hebben wij tijdens de laatste keer zondagsschool al afscheid genomen van Diane en Geraldine, maar tijdens de startdienst worden zij nog één keer in het zonnetje gezet.
Gelukkig hebben wij ook al een hele leuke nieuwe juf kunnen vinden, Yolanda komt vanaf nu gezellig met ons meedraaien.

Belangrijke data

Zondag 23 september zal de Startdienst plaatsvinden en zullen wij met de kinderen in de kerk blijven. Het thema is “Wie ben ik?”. Samen met de gemeente denken we na over wie wij nou eigenlijk zijn. De kinderen zullen tijdens de dienst een zelfportret maken. Om het extra gezellig te maken in de kerk mag iedereen een vriend, vriendin, neef, nicht etc. meenemen!

Zondag 7 oktober is de oogstdienst. Voor ons een “normale” zondagsschool, maar na afloop mogen alle kinderen fruitbakjes meenemen om uit te delen aan de ouderen.

Het duurt nog even, maar schrijf het vast in de agenda: zondag 21 en 28 oktober is er geen zondagsschool, want dan is het herfstvakantie.

En dan als laatste een grote sprong vooruit, maar stiekem zijn wij al bezig met de kerstviering. Deze zal dit jaar plaatsvinden op zondag 23 december om 16.00 uur. Dus zet ook deze datum vast in de agenda. Wij hopen er ook dit jaar weer een spetterend feest van te maken!

De leiding van de zondagsschool,

Marielle, Jacolien, Esther, Yolanda en Julia

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *