Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Nieuws van de zondagsschool

Het einde nadert alweer van het zondagsschool seizoen. Zondag 21 mei, was het voor vijf jonge mannen al de laatste keer, David, Mark, Oscar, Sil en Stijn namen afscheid van de zondagsschool. Ze waren er zeker aan toe. Het was een leuke maar volle dienst met Bijbel verhalen en muziek die ze zelf hadden uitgekozen. Ze kregen ook allemaal een mooie brief mee vol goede wensen van hun ouders. De jongens hebben ook mooie kaarten gehad van de kinderen van de zondagsschool en voor ieder een liedboek, Bijbel of dagboek. En de gebruikelijke druivenstruik natuurlijk.
We zullen jullie vaak kritische opmerkingen toch gaan missen en vooral ook jullie inbreng in de kerstmusical. Wij wensen jullie het allerbeste toe in de toekomst en wij hopen jullie nog eens tegen te komen in de kerk of daarbuiten. Blijf vooral ook kritisch voor jezelf en anderen, blijf vragen stellen en antwoorden zoeken.

De laatste zondagen gaan we het hebben over: Kunnen mensen helemaal opnieuw beginnen? Een nieuwe start maken, alsof je opnieuw geboren wordt? Jezus zelf vertelt aan Nicodemus dat het kan. De week na Pinksteren horen we wat de Geest met mensen kan doen. Hij vuurt je aan en blaast je voort. En dan kan alles anders worden.

Zondag 11 juni Johannes 3:1-15
Zondag 18 juni Lucas 16:19-31
Zondag 25 juni Matteüs 10:26-33

Op zondag 3 juli is de laatste zondagschool, we gaan dan wat leuks doen. We beginnen niet in de kerk en komen ook niet terug in de dienst. Omdat dit allemaal niet haalbaar is met wat wij willen gaan doen. (Wat dan? Blijft een verrassing natuurlijk). We hopen de kinderen te zien achter in de kerk, ook de mannen die afscheid hebben genomen zijn nog van harte welkom de laatste keer.
Ook nog even nieuws over de zondagschooljuffen. Carola heeft aangegeven te gaan stoppen, ze kon het niet meer allemaal bolwerken met alle andere verplichtingen. Ze vindt het heel jammer, maar we begrijpen het allemaal zeker. Op zondag 3 juli nemen wij dan ook afscheid van haar. Daarnaast mogen wij weer een oud vertrouwd gezicht verwelkomen in ons midden: Esther komt ons ook weer bijstaan! Daar zijn we zeer blij mee zijn omdat zij weer de muzikale noot meebrengt.
Op zondag 27 augustus hopen wij iedereen te verwelkom op de zondagsschool, uitgerust en met leuke vakantieverhalen.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *