Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Nieuws van de jeugd

De eerste maanden na de zomervakantie waren drukke maanden voor zowel de zondagsschool als ’t eetcafé. Allereerst was daar de afscheidsdienst van ds. Roel op 6 september waar de zondagsschool net als de eetcafé jeugd bij aanwezig was. De jeugd heeft middels een woordwolk hun beeld van ds. Roel vorm gegeven als afscheidscadeau. Na afloop van de dienst heeft de jeugd van ’t eetcafé gezorgd voor een hapje en een drankje. Ze hadden daaraan al tijdens de dienst achter in ’t Achterschip hun handen vol om alle hapjes klaar te maken. Wat waren we blij met hun hulp!

Tijdens de startdienst op 26 september hebben de kinderen van de zondagsschool met hun mooie tekeningen een geweldige bijdrage geleverd aan het thema van dit seizoen: ”Van U is de toekomst”. Wat was het mooi om te zien dat ook zij net als de volwassenen een liefdevol en lichte toekomst voor zich zien in de kerk maar ook daarbuiten.

Inmiddels staat de oogstdienst alweer voor de deur op 17 oktober. In deze feestelijke dienst, waarin we onze dankbaarheid voor de oogst gedenken zullen tevens Lieze Uithol en Wies Docters van Leeuwen gedoopt worden! Bij deze dienst zullen ook de zondagsschoolkinderen aanwezig zijn en het is fijn dat een aantal kinderen van de jeugd van ’t eetcafé de zondagsschoolleiding bij zal staan bij het opvangen van de kleintjes na de doop in ’t Achterschip.

Sinds september is het gelukkig ook weer mogelijk om met de eetcafé jeugd samen te koken in ’t Honk. Toen dat tijdens de corona periode niet mogelijk was hebben we met elkaar contact gehouden via whatsapp en hebben we o.a. via Teams (een programma waarbij we elkaar live konden ontmoeten via beeld) bingo gespeeld en een speurtocht georganiseerd naar de Looy. Op die manier hebben we elkaar niet uit het oog verloren maar zijn we juist op een andere manier met elkaar in verbinding gebleven. De corona periode heeft ons allemaal, jong en oud, creatief leren omgaan met de situatie. Ondanks alles toch ook een tijd om dankbaar op terug te mogen kijken.

Erna

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *