Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Nieuws van de diaconie

Vakantietijd!
Een periode waarin vele mensen erop trekken – gaan reizen. Een periode om tot rust te komen. Voor sommige mensen kan het leven echter zwaar en moeilijk zijn. Zij vinden allerlei obstakels op hun pad. Ook in deze periode kloppen mensen bij ons aan en vragen de diaconie te helpen en mee te denken. Onder de indruk zijn wij van de moed die daarvoor nodig is en de kracht die mensen hebben om door te gaan. Als diaken trekken we samen op, in het vertrouwen dat we er niet alleen voor staan.

Activiteiten (uitgelicht)
• Om de week op donderdag de kookclub. Dit in samenwerking met de SWOK.
Tijdens deze goed bezochte bijeenkomsten worden er boodschappen gehaald bij de plaatselijke supermarkt en gaan we met elkaar koken. Met “we” bedoelen wij mensen tot ongeveer 55 jaar. Na het koken gaan we met elkaar aan tafel en na afloop is er voor wie daar behoefte aan heeft nog een kopje koffie en een gezellig samenzijn. Veelgehoorde reacties na afloop: Het was gezellig, het voelde vertrouwd!

• Welzijnsoverleg Bergambacht/Vlist
Het volgende overleg staat gepland op 16 oktober. Onze diaconie is dan gastheer en zal op verzoek een casus uit de praktijk aandragen. Terugkoppeling wordt verwacht van de dan aanwezige welzijnsinstanties zoals. “Kwintes / Kwadraad / meldpunt zorg en overlast / Hospice Midden Holland en de Zonnebloem.

Dankzij de wekelijkse collecte opbrengst en de levensmiddelen/kleding welke bij ons terecht komen kunnen wij mensen helpen.
Hiervoor onze hartelijke dank!

Namens de diaconie,
José Bos

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *