Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Nieuwe ambtsdragers

Interview met Nel Brand-Stigter, sinds januari van dit jaar onze nieuwe kerkrentmeester.

Wil je iets over jezelf vertellen?
Ik ben geboren in 1949 in Ammerstol, in het pand op nr 69. Mijn vader repareerde daar schoenen. Na de oorlog ging hij ook schoenen verkopen (toen nog op de bon) en later laarzen en pantoffels en kampeertenten. Ik ging naar school aan de Achterweg bij meester Kool, die in het huis woonde dat aan de school was gebouwd. Later is dit huis door de kerk aangekocht als pastorie. Toen ik 12 was zijn we verhuisd naar de plek waar ik nu woon. Hier ontstond schoenenzaak Stigter, die veel Ammersenaren zich nog wel herinneren.
Na de basisschool ging ik in Gouda naar de huishoudschool, altijd door weer en wind op de fiets. Onderweg naar school moest ik ook nog kranten bezorgen bij de mensen die aan de dijk woonden en dat betekende ook dat ik op zaterdag krantengeld moest ophalen. Na mijn schooltijd kwam ik thuis bij mijn moeder in de huishouding en ging toen ook helpen in de winkel. Later werkte ik ook nog in het postkantoor dat in de winkel werd geopend.
In 1971 ben ik getrouwd met Nico. We kregen 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Nico is helaas overleden.
Zoals zoveel winkels in Ammerstol hield ook de schoenwinkel op te bestaan. Maar, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, de liefde voor het schoenen vak liet mij niet los en toen ben ik in Bergambacht zelf een schoenenzaak begonnen. …. Later heb ik tot aan mijn pensioen bij Oskam Schoenen gewerkt.

Je bent altijd heel actief in de kerk, wat doe je zo allemaal ?
In die tijd ging ik ook regelmatig naar de kerk, vooral de Paascyclus vond ik mooi om bij te wonen. Op een gegeven moment werd mij gevraagd om de verkoop van kleding te gaan verzorgen op de rommelmarkt. Dat doe ik inmiddels al jaren. Verder heb ik al een aantal jaren de leiding over de groep mensen die de kerk elke week schoonmaakt. Ik draai mee bij de Koffie Achterom en ook bij de koffie na de dienst.

En hoe kwam je er toe om kerkrentmeester te worden ?
Inmiddels was ik nieuwsgierig naar het kerkrentmeesterschap. Toen ik Herman van Amerongen een keer tegenkwam op straat, heb ik hem ernaar gevraagd en daarna, toen de verkiezing van nieuwe ambtsdragers werd georganiseerd, was ik blij dat ik gekozen werd. Zo ben ik nu dus lid van het college van kerkrentmeesters. Ik word natuurlijk nog ingewerkt. Het gaat vaak over technische zaken. Ik denk dat mijn inbreng, juist als vrouw, nuttig is. Ik ben een doener, daar krijg ik energie van.

Wat wil je de mensen verder nog meegeven ?
De kerk is in een gemeente van groot belang. Zonder kerk geen gemeente, zou ik bijna zeggen. Zie om naar elkaar, luister naar elkaar en help elkaar als het nodig is.
En ja, tot slot dan nog een oproep: Er zijn nog mensen nodig die eenmaal in de 8 weken een paar uurtjes willen helpen bij het schoonmaken van de kerkzaal.
Geef je op. Mogen wij op je rekenen?

 

Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *