Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Nieuwe ambtsdragers

Sinds januari van dit jaar hebben wij twee nieuwe ambtsdragers in ons midden, namelijk Marianne van Veen, diaken, en Nel Brand, kerkrentmeester. Graag willen beide dames zich aan u voorstellen. In deze editie het verhaal van Marianne.

Ik ben geboren in 1950, in Utrecht, en woonde met mijn ouders en zus jarenlang in de Schepenbuurt en later op Kanaleneiland. Na de basisschool ging ik naar het Bonifatiuscollege en verliet deze school 5 jaar later met het HBS-b diploma op zak. Daarna volgde ik de HBO opleiding fysiotherapie en vond daarin al snel werk op mijn stageplaats. Van huis uit ben ik Rooms Katholiek. Ik wilde altijd graag meer te weten komen over het geloof en heb daarom 2 jaar lang een oecumenische theologische bijscholing gevolgd.
Ik ontmoette Leo in Friesland, waar hij de elf steden tocht fietste. In 1980 zijn we getrouwd en naar Ammerstol gekomen. Samen hebben we 3 adoptiekinderen en 5 kleinkinderen.

In de kerk van Ammerstol voelden wij ons heel welkom en zo besloten wij ons bij deze kerkelijke gemeente aan te sluiten. In de tijd van ds. Henk Haandrikman ben ik actief geworden in de kerk. Zo heb ik verschillende kloosterweekenden georganiseerd, was lector en maakte ik deel uit van de liturgiecommissie. Later heb ik samen met Greta Nieuwenkamp, die velen van u natuurlijk gekend hebben, de Koffie Achterom opgericht. Dat is nu 15 jaar geleden. Verder ben ik in mijn vrije tijd ook al geruime tijd gids in het museum Bisdom van Vliet in Haastrecht.

Ik heb ja gezegd op de vraag of ik diaken wilde worden, omdat ik van mening ben dat wij allemaal als gemeenteleden ook onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Ik heb het goed naar mijn zin met fijne collega’s en zoek mijn weg nog een beetje. We zijn, zoals u ook in de nieuwsbrief kunt lezen bezig met het in kaart brengen van “stuur eens een kaartje naar”.
Ik ben een echt “mensenmens”. Omzien naar elkaar is voor mij heel belangrijk. Ik denk dat mijn vader mij hierin al inspireerde. Op de gesprekskring hadden we de vraag: denk je dat Jezus terugkomt op aarde. Mijn mening is dat Jezus er al is, in de mensen. Omzien naar elkaar, dat doen wij met z’n allen goed.

Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *