Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Nieuwe ambtsdragers

In gesprek met Corstiaan Prins, in de serie: gesprekken met nieuwe ambtsdragers.

Wil je iets over jezelf vertellen?

Mijn leven begon op 19 augustus 1965 op Rozenburg. Tijdens mijn huwelijk woonde ik in Bergambacht, onder andere in een huis gebouwd op het fundament van een oude boerderij, midden in het dorp. We kregen twee kinderen, Hannah en Bastiaan. Na mijn scheiding ben ik in Ammerstol komen wonen. Ik woon hier nu al sinds 2014 tot volle tevredenheid.
In mijn vakanties ben ik vaak in Hongarije, Magyar, te vinden. Ik beschouw dat land als mijn tweede moederland. De gastvrijheid, de mentaliteit van de mensen en de mooie natuur halen in mij het beste naar boven.
Voor mijn levensonderhoud ben ik werkzaam als calculator in de timmerindustrie.

Wat was jouw overweging om ja te zeggen?

In de periode dat ik in Bergambacht woonde ben ik ook ouderling geweest. Verder was ik in die tijd namens de Ontmoetingskerk ook lid van het Interkerkelijk Beraad. Dat is de organisatie die jaarlijks de Volkskerstzang en de Wereldgebedsdag organiseert. Hier in Ammerstol was ik al eerder gevraagd om ouderling te worden. Ik heb dat toen niet gedaan, omdat ik veel tijd voor de kinderen wilde hebben.
In mijn gebed heb ik God om duidelijkheid gevraagd. Toen ik het afgelopen jaar weer gevraagd werd was het voor mij helder. Na een gesprek hierover met mijn kinderen heb ik ja gezegd.

Jannie van den Oever, Corstiaan Prins

Wat inspireert jou?

Mijn hobby’s zijn mijn inspiratie. Ik ben een fervente filmkijker en een enthousiast verzamelaar van boeken, kunst, muziek en.. gedachten. De boeken die ik lees gaan voornamelijk over geschiedenis, theologie en antroposofie. De hierbij opgedane kennis en/of ervaringen inspireren mij in het zoeken naar de aanwezigheid van God in zijn schepping.

Welke werkzaamheden doe je graag in je ambt?

Ik ga graag bij mensen op bezoek. Ik houd van de pastorale bezoeken die ik nu als ouderling breng en de gesprekken die we dan met elkaar hebben. Verder neem ik graag mijn verantwoordelijkheid als onderdeel van de kerkenraad.

Wil je nog iets tegen de gemeente zeggen?

Binnen het leven zijn er veel dingen die een licht voor ons zijn en ons richting geven, maar ook dingen die ons in verwarring kunnen brengen. Bedenk dat ons leven in Christus is en Hij heeft u lief.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *