Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Nieuwe ambtsdragers

In de serie interviews met nieuwe ambtsdragers deze week het interview met Gerrit Tuls, diaken.

Wil je iets over jezelf vertellen?

Sinds begin 2020 woon ik samen met Jackie Vlietstra in Ammerstol, met veel plezier. In 2020 zijn we voor de wet getrouwd en in 2021 in de kerk van Ammerstol. Het liep allemaal anders vanwege Corona. Toch beide keren een mooi bescheiden feestje kunnen vieren. Ik heb 3 kinderen en Jackie heeft nu ook 3 (stief) kinderen. Daarnaast ben ik gezegend met 3 prachtige kleinkinderen. Verder heb ik in het dagelijks leven een administratiekantoor in Schoonhoven waar ik iedere dag op de fiets naar toe ga. Het werken als zelfstandige vind ik prettig omdat ik dan tot op zekere hoogte zelf een stukje van mijn tijd kan in delen. Daarnaast heb ik als hobby postduiven. Ik kijk graag sport. We gaan van tijd tot tijd een weekje of weekendje weg of met vakantie, en verder genieten we van alles in en rond het huis. We voelen ons zeer welkom in Ammerstol en wonen op een prachtige plek.

Wat zijn de werkzaamheden van een diaken?

In de breedste zin omzien naar de mensen die het moeilijk hebben in onze kerk en buiten onze kerk. Je oor te luisteren leggen en proberen te achterhalen waar broeders en zusters van onze (kerkelijke) Gemeente problemen hebben en dit bespreekbaar te maken en waar nodig actie ondernemen. Daarnaast de reguliere taken van de Diaconie. Meewerken aan de Eredienst, Heilig Avondmaal, collecteren, lector zijn. Meedenken met de Kerkenraad en de Diaconie. Meewerken aan Diaconale- en niet Diaconale activiteiten. Kortom alles wat op je pad komt.

Wat was jouw overweging om ja te zeggen?

Nadat ik een gesprek had gehad met een aantal mensen van de Kerkenraad voelde ik de noodzaak om aan de oproep van de Gemeente gehoor te geven. Ik probeer op een bescheiden wijze een stukje invulling te geven aan Gods Kerk op Aarde.

Wat inspireert jou?

De bijbel, het feit dat wij in een rijk land als Nederland geboren zijn en mogen wonen en een stukje van mijn overvloed inzetten voor anderen binnen en buiten de kerk. Je leeft niet voor jezelf alleen. Omzien naar elkaar. Ontzettend dankbaar voor alle overvloed. (denk aan de vluchtelingen, Oekraïne etc. ) Wat wij als normale zaken zien als water, verwarming etc. is zo ontzettend kostbaar en vinden we oh zo normaal, maar dat is het niet altijd.

Wat zou je tegen de gemeenteleden willen zeggen?

Laten we samen Gods kerk in Ammerstol, zowel in als buiten de kerk laten groeien en bloeien en dat de kerk zijn centrale Plaats in de Gemeenschap alleen maar mag versterken. Prachtig dat iedereen wil doneren en de Kerk een warm hart toedraagt. Blijf een “Warme” Gemeente. Gods Zegen daarbij gewenst.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *