Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

“Muziek uit de hemel”

Op zondagmiddag 11 maart verzorgt ds. Theo Hop uit Hiilegom op uitnodiging van de VVP afdeling Lekkerkerk en omstreken een muzikale lezing over “muziek uit de hemel”.

In deze bijeenkomst laat Theo Hop muziek horen uit de Russisch Orthodoxe Kerk. Hij is een groot kenner en liefhebber van deze muziek. Iedereen die de muziek hoort is onder de indruk: de meeslepende melodieën, de lage basstemmen, de muzikale afwisselingen. In de met veel kaarsen en iconen versierde kerk klinkt de muziek op zijn mooist. Uitgelegd wordt waarom er geen muziekinstrumenten gebruikt worden. Waarom men in Rusland niet zit maar staat in de kerkdienst. Waarom er zoveel kaarsen branden. Ook veel andere vragen komen aan de orde.

De ervaring leert dat deze muziek mensen heel diep kan raken. Ze is ook indrukwekkend mooi. Toen mensen uit Kiev in 988 de Liturgieviering in Constantinopel meemaakten, zeiden ze: ‘De muziek is zo mooi. Soms wisten we gewoon niet of we op aarde of in de hemel waren’. Vandaar de titel van deze lezing: ‘Muziek uit de hemel’. Genoeg reden dus om te komen luisteren of het lukt om ook u in hogere sferen te brengen door de muziek uit de Russisch Orthodoxe Kerk. Het wordt een bijeenkomst waar u vast met veel goede herinneringen aan terug zult denken. Iedereen is daarom van harte welkom!

De lezing vindt plaats in de Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk. Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie of thee in de pauze. Na afloop is er een open schaalcollecte. In de directe omgeving is er voldoende parkeerruimte.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met telefoon 0180-662721.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *