Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Mooie viering nieuwe vloer

Een volle kerk voor de viering van de nieuwe vloer en alle andere vernieuwingen die in het project zijn meegenomen. Kerkenraadvoorzitter Jannie van den Oever heette alle bezoekers een hartelijk welkom. Ds. Roel Braakhuis startte zijn korte overdenking met dat de uitvaart van de afgelopen week alles heeft te maken met de viering van het vernieuwde kerkgebouw. Het is de plaats waar we de laatste eer kunnen brengen.

“De kerk is van niemand,” vervolgde Roel, “niet van mij, niet van jou, niet van de kerkenraad, niet van de gemeente. De kerk is voor iedereen, in de breedste zin van het woord.”

We zongen daarna lied 971: Zingt een nieuw lied voor God de Here. Elk van de regels toepasselijk voor de viering, bijvoorbeeld: “Hij heeft de hand en het verstand gezegend voor het werk, de bouw van Christus’ kerk.”

De voorzitter van de kerkrentmeesters, Bernard Zom, vertelde ons het verhaal van het project; de anonieme gift, de plannenmakerij, de planning, het werk met vele vrijwilligers, de moeilijkheden en de uiteindelijke realisatie.

Jannie toonde samen met Boris Zom de twee planken die in mei dit jaar uit de oude vloer waren gezaagd. Daarop de namen van de vijf overstappers; Bastiaan, Bente, Boris, Isa en Linde. Op de andere plank de personages van de bijbelverhalen die zij gekozen hadden; Esther, De verloren zoon, Gideon, Jona en Mozes.

Sjaak van Buren praatte ons met een powerpointpresentatie door de werkzaamheden heen, zodat ook duidelijk in beeld kwam wat voor een enorme klus dit is geweest.

Jannie bedankte alle vrijwilligers die meegeholpen hadden en in het bijzonder Herman van Amerongen, Sjaak en Lenie van Buren, Bernard Zom, Ton Bos en Jos Teeuw.

Voor Sjaak van Buren is de zilveren VKB-insigne (Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN) aangevraagd en toegekend voor het zeer vele werk voor onze kerk. Deze werd door Bernard Zom opgespeld.

Daarna werd de middag gevuld met drankjes, hapjes, bewondering van de werkzaamheden en veel bijpraten.

 

Nico van der Kraan

Foto’s: Mathilde en David Zom

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *