Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Lieve mensen,

Pasen ligt al weer meer dan een week achter ons. Mooi om aan terug te denken, ondanks alle beperkingen. De paascyclus hebben we kunnen lezen en beluisteren op de website, met foto’s van de bloemschikking en de nieuwe paaskaars. Helaas is het door technische omstandigheden niet gelukt de dienst van Pasen op te nemen. Verder kwam bij velen van u de paasgroet langs. Deze werd u aangeboden of hij hing als surprise aan de deurknop. Leuke actie! Al met al hoop ik dat u allen een mooi paasfeest, het belangrijkste kerkelijke feest, heeft beleefd.

Nu zijn we weer een persconferentie verder en moeten we helaas constateren dat een gewone kerkdienst er voorlopig nog niet in zit. Het moderamen is afgelopen woensdag bijeen geweest en heeft zich beraden over de komende kerkdiensten. Het zou zomaar kunnen zijn dat onze kerkdienst van 3 mei op ’s morgens om 10 uur rechtstreeks te zien is via Youtube. Dat kan dan op de tablet, laptop, telefoon of geavanceerde tv. Dit gaat lukken als er voldoende bereik is in de kerk. De link voor deze uitzending wordt geplaatst op de website. Wellicht komen er meer uitzendingen. Je kunt ook denken aan rechtstreekse filmopnamen. Raadpleeg hiervoor de website en vertel het door.

Op Hemelvaartsdag hebben wij al verschillende keren een wandeling met opdracht gemaakt in de vroege morgen. Een groepswandeling zit er dit jaar niet in. Wel wil ik voorstellen: maak eens een wandeling. Nodig iemand uit om dat met u te doen. Houdt afstand, ieder aan een kant van de weg of zo en vertel elkaar je verhaal . Wij willen allemaal wel eens ons eigen verhaal kwijt, met of zonder corona. En wat nog leuker zou zijn, stuur je verhaal eens naar de redactie van de nieuwsbrief. Mooi om elkaars verhalen te lezen.

Ook over Pinksteren wordt al nagedacht. Daarover meer in de nieuwsbrief van 15 mei.

En dan nog iets, maandenlang is er geen kerkdienst, maandenlang is er dus geen collecte, komt er geen geld binnen. Dat is voor de kerkvoogdij een zorgelijke situatie. Hoe creatief kunnen we met zijn allen zijn om dat op te lossen. Elke keer als je een dienst beluistert of bekijkt geld voor een collecte reserveren? Of gewoon iets extra’s? Hoe dan ook, met hulp van u allen kunnen we kerk blijven.

 

Jannie van den Oever.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *