Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Lieve kleine en grote kinderen en jongeren

Nu het nog steeds niet mogelijk is om bij elkaar te komen op de manier die we gewend zijn zijn we heel erg blij met alles wat er nog wel kan. Zo hebben veel kinderen de startdienst mee kunnen maken waarbij we heerlijk buiten hebben kunnen zitten achter ’t Gebouw aan de Lek. Wat was het fijn om daar met jong en oud samen te kunnen zijn. Het was heerlijk weer en jullie hebben kunnen tekenen, naar de voorbijvarende bootjes kunnen kijken en zelfs in het speeltuintje kunnen spelen. Ook hebben jullie naar Liselotte kunnen luisteren die weer zo mooi gezongen heeft.

Verder heeft iedereen op een gekleurd papieren boomblad kunnen schrijven hoe je deze tijd van coronacrisis beleeft en ook of je er toch ook iets fijns voor jezelf uit kunt halen. Er was een mooie kale boom waarin alle gekleurde boombladeren in gehangen konden worden. Zo werd de kale boom gevuld met hele mooie woorden, verhalen en gedachten die we mee hebben genomen naar de kerk. De boom heeft in de weken daarna tot en met de oogstdienst ook nog in de kerk gestaan zodat je nog de tijd had om te lezen wat er op de bladeren was geschreven.

Wat fijn dat er ook weer veel kinderen aanwezig waren in de oogstdienst en dat jullie mee hebben geholpen om fruit rond te brengen bij oudere mensen in ons dorp maar ook aan andere mensen die wel iets extra’s verdienen omdat ze het moeilijk hebben.

Wat niet kan is een peuterdienst organiseren met de huidige corona maatregelen. Dat is heel erg jammer maar we hopen natuurlijk dat dat volgend jaar wel weer mogelijk is.

Met de jeugd van ’t eetcafé konden we een aantal keer buiten samen komen. Om te vieren dat we in september eindelijk ook weer met de hele groep samen waren hebben we een keertje patat gehaald bij Pieter. Met elkaar eten koken is nog steeds niet mogelijk en op dit moment is ook fysiek samen komen weer even niet mogelijk. Daarom zoeken we naar andere creatieve manieren om elkaar te ontmoeten. Jullie horen nog hoe we dat gaan oplossen.

Op zondag 20 december hopen we op een bijzondere manier met jong en oud Kerst te kunnen vieren. Er wordt heel erg nagedacht over hoe dat kan zodat het voor alle mensen leuk en fijn is. Jullie horen daar meer over zodra er meer duidelijk over is.

Hartelijke groeten van

Marcella, Sandra, Mariëlle, Yolanda, Jacolien, ds. Roel, Greet, Carola en Erna

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *