Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Kerkproeverij komende zondag in de Startdienst

De komende tijd kunt u uitgenodigd worden om op 24 september, om 10 uur in de ochtend, een gewone kerkdienst mee te maken. Duurt ongeveer een uur. Die uitnodiging is absoluut vrijblijvend; nee is een geldig antwoord, begrijpen we ook.

Op 24 september houden we een Startdienst, het is de eerste dienst in een kerkseizoen. Dit keer is deze Startdienst ingericht als een kerkproeverij. Bedoeld om eens kennis te maken met een kerkdienst in Ammerstol.

We zijn een gewone kerk, met gewone mensen en een gewone dominee (die wel buitengewoon goed preekt, dat wel).

Wat vinden die gewone mensen in de kerk van Ammerstol? Dat kan van alles zijn. Blijheid, verbinding, de oudste verhalen, de nieuwste verhalen, heldere taal, rust, troost, een opgeruimd hoofd, luisterende anderen. Om maar eens wat smaken te noemen.

We zijn er trots op een drempelloze kerk te zijn. Nieuwe bezoekers zullen niemand met bekeringsdrang vinden. Geloven of niet geloven, het is een persoonlijke keuze of misschien beter gezegd: een persoonlijke zoektocht. Dat wordt gerespecteerd. Je vindt geen twee mensen die precies hetzelfde geloven en al helemaal niet in Ammerstol.

Categories: Geen categorie

1 reply

  1. geachte redactie. Ik heb zojuist het stukje in de nieuwsbrief gelezen over kerkproeverij. In dit stukje wordt ervan uitgegaan dat je a.s zondag meegevraagd kan worden om naar de kerk te gaan. Beter lijkt het mij om twee kanten op te denken, nl : gevraagd worden of zelf vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *