Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Kerken bidden samen voor gerechtigheid tijdens Week van Gebed

Aan het hand van het thema ‘Recht door zee’ start zondag 21 januari de jaarlijkse Week van Gebed. Dagelijks komen christenen samen om te bidden voor gerechtigheid. Iedere dag heeft een eigen subthema met gebeds- en dankpunten. Thema’s dit jaar zijn onder andere Heb de vreemdeling lief, De armen roepen en Hoop en herstel.

De Week van Gebed wordt georganiseerd door de Raad van Kerken en MissieNederland. Klaas van der Kamp, algemeen secretaris bij de Raad van Kerken: “Er wordt dit jaar erg positief gereageerd op het thema. De uittocht uit slavernij en het beginnen van een nieuw leven spreekt veel mensen aan.”

Op de website www.weekvangebed.nl zijn al meer dan 130 locaties zichtbaar waar samen wordt gebeden tijdens de Week van Gebed. De samenwerking tussen kerken op plaatselijk niveau neemt hierbij ook toe. “Ik kreeg deze week bericht vanuit Zwolle dat daar dit jaar een record is van achttien bijeenkomsten gedurende de Week van Gebed,” vertelt Jonathan Zeijl, projectleider Week van Gebed bij MissieNederland. “De samenwerking met de Raad van Kerken brengt ook steeds meer kerken onderling bij elkaar. Zo deden er afgelopen jaar maar liefst achttien verschillende kerken mee met de Week van Gebed in Delft. Van Oud Katholiek tot een internationale pinkstergemeente.”

Lees verder op https://www.missienederland.nl/k/n587/news/view/250583/233156/kerken-bidden-samen-voor-gerechtigheid-tijdens-week-van-gebed.html

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *