Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Kerkdiensten in het H. Zanenhuis

Op zondag 26 mei is het dan zo ver, dan gaan de kerkdiensten plaatsvinden in het H. Zanenhuis. Aan de kerkvloer wordt dan al hard gewerkt, want daar wordt op 20 mei, de maandag na de Rommelmarkt, mee begonnen. Het zal tot ongeveer half september duren. De datum is nog niet bekend. Er is wel al besloten dat de eerste dienst die weer in de kerk gehouden wordt, de startdienst zal zijn.

Met de lokale commissie van de SWOB/V zijn al afspraken gemaakt over het gebruik van de ruimten.  Zo moeten elke zondag de stoelen worden klaargezet en na afloop weer worden teruggeplaatst. Uiteraard komt er vooraan een tafel te staan met daarop de kaars en de lezenaar en wat nog meer nodig is.

We moeten uitvinden hoe we na de dienst gezellig koffie kunnen drinken. Inderdaad, de keuken mag gebruikt worden. Deze maanden zullen we gebruik maken van de piano die daar staat. Een uitdaging voor onze organisten. Hij moet trouwens ook nog worden gestemd. Het zal ook even wennen zijn aan het gebruik van een microfoon.

Het kantoortje kan gebruikt worden als consistorie, maar tevens als opslagruimte voor de spullen die we mee moeten nemen, zoals liedboeken, bijbel, collectezakjes. Op dit moment is het nog niet duidelijk of de zondagsschool ook van het kantoortje gebruik gaat maken. Op 6 mei is er een bijeenkomst gepland voor alle vrijwilligers die bij een kerkdienst betrokken zijn. Uitnodigingen hiervoor zijn al verstuurd.

En ja, de Ds Hugenholtzstraat is natuurlijk opgebroken. Dit betekent dat het gebouw niet zo makkelijk te bereiken is. Op zondag mogen we in ieder geval gebruik maken van de deur aan de zuidkant, dus aan de kant van het parkeerterrein. Zo hoop ik dat wij als Gemeente ons ook in het H. Zanenhuis  zullen thuis voelen en dat de diensten ook daar waardevol zullen zijn.

Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *