Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Kaarslichtconcerten in Hongaarse sferen

De Gemengde Zangvereniging Vriendschap zal op 17 en 18 november a.s. weer de traditionele kaarslichtconcerten verzorgen in de prachtige Dorpskerk van Berkenwoude. Het 121 jaar oude koor blijft zich vernieuwen en heeft zich dit jaar toegelegd op een veelzijdig repertoire dat zijn oorsprong vindt in Hongarije.

De “Zigeunerlieder” van Brahms staan hierbij in het middelpunt, met als omlijsting koorwerken van Hongaarse componisten als Bártok, Kodály, Bárdos en Orbán. U wordt meegenomen van de Donau tot de Poesta, op de tonen van zowel ingetogen kerkkoralen als opzwepende liefdesliederen.
De avond staat onder leiding van dirigent Cees-Willem van Vliet en wordt als vanouds begeleid door de bekende pianist Jeroen Liedorp, op de vleugel. Jeroen zal eveneens als solist grote pianowerken van List ten gehore brengen.

De concerten op vrijdag 17 en zaterdag 18 november in de Dorpskerk van Berkenwoude vangen aan om 20.15 uur, waarbij de kerk open is vanaf 19.30 uur. U wordt ontvangen met koffie. Op zaterdag 18 november is er een extra matinee om 15.00 uur.
Reserveren kan via http://www.zangverenigingvriendschap.nl. Toegang: vrije bijdrage.
U bent van harte uitgenodigd!

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *