Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Interview met Yvon van Loon

Sinds januari van dit jaar is Yvon diaken en daarmee lid van de kerkenraad. Doordat in maart alles anders werd, was er van een interview nog niets gekomen. Hoog tijd om Yvon wat vragen te stellen.

Yvon, wil je iets over jezelf vertellen?

Ik ben geboren in Rotterdam, heb lang in Capelle aan de IJssel gewoond en woon nu al ongeveer 30 jaar in de Krimpenerwaard. Ik heb 4 kinderen, 3 meisjes en 1 jongen en ik heb 3 kleinkinderen. Regelmatig ben ik oppas-oma. Van beroep ben ik onderwijzeres geweest. Ik heb gewerkt op scholen in de Krimpenerwaard. De laatste jaren op Kiezel en Kei in Bergambacht

Wat was jouw overweging om ja te zeggen?

De gemeente rond de kerk van Ammerstol is een warme liefdevolle gemeenschap, die er in goede en in slechte tijden voor je is. Ik vond dat ik niet aan de kant kon blijven staan en heb me beschikbaar gesteld. Ik was er aan toe om als kerkenraadslid mijn steentje bij te dragen.

Wat inspireert jou?

Ik haal mijn inspiratie uit de bijbel. In de tijd dat ik gevraagd werd ging het in de gesprekskring  over het verhaal van Jacob en het gevecht bij de rivier de Jabbok. Ik hoefde de rivier niet over maar wist voor mezelf dat ik ja moest zeggen .

Wat betreft mijn geloof vind ik het belangrijk dit in de praktijk te brengen: er zijn voor anderen. Dat is dan ook meteen de diaconale opdracht.

Welke werkzaamheden doe je graag?

Ik heb graag contact met mensen, dus ga ik graag in gesprek. Dat kan ik volop doen als ik de bloemen bij de zieken breng. Ik wordt altijd uitgenodigd even binnen te komen. Nu met de corona is afspreken niet zo verstandig, dus heb ik ook regelmatig telefonische gesprekken. Graag ook met mensen die nog niet in de kerk komen. Momenteel sturen we hen ook kaartjes. Vergaderen is niet zo mijn hobby, maar af en toe toch nodig. Aan de werkzaamheden in de kerkdiensten begin ik nu gelukkig ook te wennen.

Wil je iets tegen de gemeente zeggen?

Je hoeft geen bijzondere talenten te hebben om in de kerkenraad te zitten. De kerkenraad is van en voor iedereen. We moeten allemaal ons steentje bijdragen. Tenslotte is het voortbestaan van de kerk mede afhankelijk van de gelovigen.

Yvon van Loon, Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *