Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Interview met Rudy Bieleveld

Rudy is op 17 februari bevestigd als diaken.

Rudy, wil je iets over jezelf vertellen?

Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik in Bergambacht gewoond. Na ons huwelijk hebben we 20 jaar in Ammerstol gewoond en daar zijn onze 2 kinderen geboren.  Nu woon ik weer in Bergambacht.

In de tijd dat ik in Ammerstol woonde was ik ook bij de kerk betrokken. Jarenlang was ik zondagsschool leidster. Dat was in de tijd van dominee Aris en dominee Haandrikman. Mooie tijd was dat. Vooral de kerstmusical was een feest. Ik heb een opleiding gedaan aan de pedagogische academie . Daarna ben in op diverse scholen in de regio werkzaam geweest.

Wat was jouw overweging om ja te zeggen?

Toen ik nog werkte dacht ik: na mijn pensioen ga ik iets voor de kerk doen. Ik voelde als gemeentelid de verantwoordelijkheid om mijn steentje bij te dragen. Het is ook uit een bepaalde dankbaarheid voor wat de gemeente en de predikant voor mij betekend hebben.  Nu is het dan zo ver en ben ik diaken. Veel dingen zijn  nog nieuw voor me. Ik moet er natuurlijk nog helemaal inkomen. Tot nu toe zijn er al mooie dingen gebeurd.

Wat inspireert jou?

Het kunnen helpen van mensen inspireert mij enorm. Ik krijg daar veel energie van. Op school had ik die ervaring al opgedaan. Mensen kwamen ook naar me toe als er problemen waren. Nu ik diaken ben kan ik dit dus doen.

Welke werkzaamheden doe je graag?

Tot nu toe doe ik de dingen die zich voordoen, zoals de bloemen bij iemand brengen na de kerkdienst en het overzicht houden van zieken. Het zou fijn zijn als er nog iemand bij zou komen. Met elkaar, dat zou goed zijn. De taak in de kerkdienst vind ik ook heel mooi om uit te voeren en zeker ook het verzorgen van de dienst voor schrift en tafel. En verder natuurlijk het helpen van mensen, daar ga ik me wel op richten.

Wil je iets tegen de gemeente zeggen?

Ik ben altijd heel geïnspireerd door het verhaal van Zacheüs, de man die zich verschool in de vijgenboom om Jezus langs te zien komen. Hoe klein je ook bent of hoe je ook twijfelt , bij Jezus ben je altijd welkom. Dat is ook de kracht van Ammerstol. Iedereen is welkom.

Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *