Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

In memoriam Jan Willem Petrus Herreveld

Jan Herreveld overleed op 11 februari, 78 jaar oud. Hij was een markante man in de kerk en in de omgeving. De laatste jaren werd zijn wereld kleiner vanwege zijn vele ziekteperioden, maar zijn grote interesse bleef. Jan is in Voorburg geboren en opgegroeid en heeft daar al jong Cock leren kennen. Zij zijn ruim 55 jaar getrouwd geweest en kregen 2 dochters, Mariëlle en Annemieke.

Nadat hij in zijn jeugd eens meegevaren was met een oom besloot Jan ook te gaan varen en hoewel zijn liefde voor de zee altijd is gebleven kwam hij enkele jaren na zijn huwelijk aan wal. Daar moest hij, bijgestaan door Cock, een nieuw bestaan opbouwen, in de avonduren studeren om diploma’s te halen voor verzekeringswerk en makelaardij. Ook toen al was hij regelmatig ziek, maar het is hem gelukt om een eigen makelaarskantoor op te bouwen. Jan was geen harde zakenman, hij wilde herinnerd worden als een betrouwbaar makelaar.

Achter de schermen heeft hij veel voor anderen gedaan. Hij heeft ook veel voor de kerk gedaan, de liefde voor de kerk kreeg hij van thuis mee en hij heeft die samen met Cock praktisch vormgegeven, dat begon al in Voorburg en ging verder in Montfoort en later in Ammerstol. Hij was een doener en heeft als kerkrentmeester samen met anderen heel wat klaargespeeld. Jan had een sterke eigen mening, hij hield niet van schipperen, ook niet als het over geloven ging. God trouw zijn was voor hem grote ernst.

Hij was beslist geen zwartkijker, hij hield van plezier en was (meestal) optimistisch. Hij voelde zich een dankbaar mens. Jan was niet bang om te sterven. Hij had tijdens één van zijn zware ziekteperiodes iets van Gods Licht mogen zien en dat gaf hem vertrouwen dat hij bij God Thuis zou komen. Hij was nieuwsgierig hoe dat zou zijn. Wij geloven dat hij dat nu weet.

Wij wensen Cock, Mariëlle en Gerbrand, Annemieke en Arie en Pepijn en Tobias kracht van God en mensen in het leren leven zonder hun man, vader en opa.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *