Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

In het voorbijgaan

Dat is een mooie titel voor Pasen. Een volk wordt bevrijd uit Egypte, slavenland en trekt de zee voorbij, de woestijn door op weg naar het beloofde land.

Een mens komt voorbij, Jezus, op weg naar Jeruzalem. Hij gaat doelbewust op weg, ongeacht wat hem te wachten staat. Hij is een vrij mens, hij kiest zelf. In alles wat hem zal overkomen, verraad, marteling, eenzaamheid, dood en graf; hij is geen slachtoffer, hij blijft zijn weg gaan.

En hij gaat onze dood voorbij, verder dan wij ooit durven dromen misschien. In de morgen van de eerste dag, gaat het licht op. Niet over een graf, over een mens die leeft. Hij gaat aan ons voorbij.

Wij kunnen hem achterna, wij kunnen hem volgen, ook als wij onze ogen niet durven geloven, als wij moeten zoeken naar het vertrouwen om onze weg te gaan, kome wat komt.

Wij zien hem op de rug, hij is ons al vooruit en waar hij is, zullen ook wij zijn. Het land zal heerlijk zijn, de morgen ongekend stralend, vrede klinkt er overal. Wij lachen door onze tranen heen en weten: wij zijn vrij, eindelijk vrij.

Gezegende Pasen!

Ds. Roel Braakhuis

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *