Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Ik zal me even voorstellen

Beste gemeenteleden van de Gemeente rond de kerk van Ammerstol,

Het is alweer heel wat maanden geleden dat ik voor het eerst kennis maakte met uw gemeente. Ik kijk er naar uit om vanaf 11 december uw dominee te mogen zijn. Een beetje spannend is het ook wel: nieuwe mensen, nieuwe gebruiken, enz. Maar ik ervaar de kennismaking met u tot nu toe als  warm en welkom en heb er dan ook alle vertrouwen in dat we elkaar snel verder leren kennen. Om u alvast een beetje een idee te geven wie ik ben, zal ik mijzelf in dit stukje aan u voorstellen.

Toen ik in 2004 begon met mijn theologieopleiding deed ik dat met als doel om predikant te worden. Die wens ontstond in mijn examenjaar van de middelbare school en is daarna nooit meer verdwenen. Met veel voldoening was ik predikant in Waddinxveen en daarvoor heb ik in gemeentes in Capelle aan den IJssel en Gouda gewerkt. Als predikant vind ik het mooi om een stukje met mensen mee te mogen lopen in hun leven. Ik geniet erg van het voorbereiden van een dienst: welke liederen gaan we zingen, hoe vertaal ik het bijbelgedeelte van lang geleden naar vandaag de dag, enz. Ik vind het daarbij belangrijk om dat niet allemaal alleen te doen, maar om, waar mogelijk, het als gemeente samen te doen.

Een belangrijke tekst is voor mij Exodus 3:14, waar God zich bekendmaakt als Ik ben die ik ben. Dat zegt heel veel en is ten diepste tot uiting gekomen in de komst van Jezus Christus, maar geeft tegelijkertijd ruimte (wie God is en wat Hij doet). Dit kenmerkt ook wel mijn eigen geloof. Het is voor mij een vaste basis: Ik ben die ik ben, maar daarmee is niet alles dichtgetimmerd, valt er nog veel te onderzoeken en is er ruimte voor vragen en twijfel.

Ik ben getrouwd met Arnout. Hij werkt bij het Ministerie van Onderwijs. Wij hebben twee kinderen: Matthea van 12, die in de eerste klas van de middelbare school zit en Bartel van 10, die in groep 7 zit.

Naast het predikant-zijn ben ik ook actief voor de landelijke kerk. Sinds een jaar maak ik deel uit van de commissie preekconsenten, een commissie die beoordeelt of een kerkelijk werker, een predikant in opleiding of iemand die de kerkelijke opleiding heeft afgerond, maar geen colloquium heeft gedaan, in aanmerking komt voor een preekconsent. Een boeiende en ook voor mijzelf leerzame functie!

Zoals u weet, is mijn aanstelling in Ammerstol voor 40%. Dat houdt in dat het bij tijd en wijle  schipperen met de tijd zal zijn. Met de kerkenraad is afgesproken dat we regelmatig zullen bespreken welke taken ik binnen deze tijd zal oppakken. In de praktijk betekent dit dat ik voor Ammerstol in principe beschikbaar ben op de maandag, dinsdagmorgen en woensdag. Het zou voor mij fijn zijn als u deze dagen gebruikt om mij te bellen wanneer u mij wilt spreken. In dringende gevallen kan dat uiteraard ook op de andere dagen.

In mijn vrije tijd houd ik erg van wandelen. Wanneer onze agenda’s dat toelaten, beginnen mijn man en ik de dag met een wandeling, wanneer de kinderen naar school zijn. Bakken doe ik ook erg graag. Dat doe ik glutenvrij, want in verband met coeliakie mag ik geen gluten. Verder gaan we er als gezin graag samen op uit en houd ik van lezen.

Ik kijk er naar uit om in de Adventstijd aan uw gemeente verbonden te worden en samen met u Kerst te mogen vieren!

Met een warme groet,
Anne ter Schuur
Peuleyen 56
2742 EJ Waddinxveen
0182-786516
aterschuur@gmail.com

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *