Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Hoe zal het zijn?

We gaan op weg naar de Advent, de tijd waarin we ons voorbereiden op kerstmis, het feest van de geboorte van het kind. Advent is een mooie tijd, vol verwachting klopt ons hart. Donkere dagen, een maan die door de bomen schijnt, kaarslicht en liederen die zingen van hoop. Nu de berichten rond het coronavirus voorzichtig wat beter worden en er mogelijk een vaccin gevonden is, komt ook daarin ruimte voor licht in het donker. Vinden we een manier om zo met dit virus te leven, dat contact en bezoek en zingen weer mogelijk wordt?

Dat is zeker iets om naar uit te kijken al blijft het afwachten hoe het zal gaan. Deze tijd leert ons weer dat wij de toekomst niet in eigen hand hebben, dat wij leven, niet van wat wij zelf willen of hebben, maar van wat ons overkomt en wat wij ontvangen aan goed en aan kwaad. Hoe wij dat allemaal ontvangen, dat is de vraag die de Adventstijd ons stelt. Hoe openen wij ons voor wat komt en maken wij ruimte voor wat zich aandient. Worden we bang en sluiten we ons af? Vinden we de rust en het vertrouwen in ons zelf om te aanvaarden wat ons overkomt? Ontvankelijk zijn voor wat komt vraagt zowel om tederheid als om kracht. Zoals we dat ervaren als je een pasgeboren kind in de armen houdt en je de kwetsbaarheid voelt van dat kind en ook van je zelf, kwetsbaarheid die om tederheid vraagt. En je ervaart de behoedzame kracht, waarmee je dit kind draagt en steunt.

Hoe zal het zijn om straks het kerstkind in de armen te nemen, zoals herders en engelen deden, en in die verwondering en vreugde, de tederheid te ervaren en de kracht die ons in dit kind gegeven worden. Wat zouden we elkaar graag zien rond de kerstdagen en het ziet er niet naar uit dat dat al gaat lukken. We zullen nog wel een poos met een beperkt aantal mensen in de kerk samen kunnen komen en zo kan het lang duren voor we elkaar weer ontmoeten. Daarom pakken we opnieuw de draad weer op door per telefoon contact met elkaar te houden. U leest er in deze nieuwsbrief meer over, hoe wij dat hadden bedacht.

En we hopen in heel Ammerstol, en Bergambacht en verre omstreken worden daar hopelijk door aangestoken, om onze huizen in kerstsfeer te brengen. U hoort daar binnenkort meer van. We hebben veel om naar uit te zien en te verwachten en in die hoop en verwachting zijn wij gezegende mensen.

Ds. Roel Braakhuis

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *