Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Hoe ver staat het met de vloer?

Na de gemeenteavond is het voor de lezers van de nieuwsbrief vrij stil geweest over de stand van zaken van onze nieuwe vloer.
Eerst kijk ik even terug en daarna vooruit naar de plannen en hoe ver ze gevorderd zijn. De documenten die te maken hebben met dit plan staan in mijn mapje projecten. Daar staan eerst het funderingsherstel en dan het dak in. We dachten dat de koek voor ons, als kerkvoogdij, daarmee wel op was. Maar dankzij een mooie gift die speciaal bestemd was voor herstel van de vloer kunnen we nu ook dit project gaan aanpakken en daar zijn we inmiddels een heel eind mee op weg.

Er is een gemeenteavond geweest en Hans Brand heeft daarvoor en daarna ons op een buitengewoon kundige wijze bijgestaan bij het maken van plannen voor het vervangen van de vloer in de kerkzaal. Daardoor zijn we nu al bezig met de vergunnings-aanvraag. We willen de plannen ook delen met onze gemeente, maar de vergunningsaanvraag moest wel gestart worden, omdat we anders met de planning in de knoei komen. Daarnaast willen we ook graag de eerste opmerkingen van de monumentencommissie weten, zodat we die ook kunnen delen met onze gemeente.

De vergunningsaanvraag loopt nu dus, maar of dat voldoende is om de planning te halen (deze zomer de vloer vervangen) wordt nog spannend. Zoals jullie wellicht weten heeft Bouwend Nederland het momenteel erg druk. We zijn bezig met het benaderen van aannemers en zodra we daar meer nieuws over hebben, laten we weer iets van ons horen!

Met vriendelijke groet, namens de kerkrentmeesters,
Jos Teeuw

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *