Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Hoe staat het met de vloer?

Na de laatste informatieavond wordt er ook voor ons als kerkrentmeesters steeds meer duidelijk. De aannemer heeft een planning voor zijn werkzaamheden opgesteld waarin staat dat hij begint op 8 juli met het werk en dat dit op 1 oktober afgerond moet worden. Zelf willen wij proberen de kerkzaal op 1 juli klaar te hebben voor de aannemer, dan hebben we nog een week om de zaken die we misschien vergeten zijn te regelen.

Anders dan op de informatieavond gemelde wordt de kerk niet geheel ontruimd na de rommelmarkt. De week daarna is de overstapdienst en die willen we ook graag in onze eigen kerk houden. Dat betekende dat 27 mei de rem eraf kan en we op volle kracht de vloer kunnen gaan slopen!

In de eerste week zal de kerkzaal leeg gehaald worden. Banken en herenbanken worden opgeslagen en het koorhek en de geluidsapparatuur zal naar de consistorie gaan. De nodige spullen om te kunnen blijven kerken gaan richting het Zanenhuis. Het orgel is dan al lang ingepakt en ook de preekstoel en het “momento mori” bord wordt in het plastic gepakt.

We hopen dan rond het weekend van 1 juni te kunnen beginnen met het (beheerst) slopen van het hout van de vloer. Dit hout slaan we op en vinden we vast nog wel een nuttige bestemming voor. Daarna zullen eerst de oude tegels uitgehaald worden en opgeslagen voor hergebruik. Vervolgens moeten we de vloerbedekking verwijderen de betonvloer uitbreken. Daarna moeten we in overleg met de aannemer gaan kijken hoeveel zand we moeten ontgraven om op de juiste hoogte van de nieuwe vloer te komen.

Voor dit alles zoeken wij nog naar vrijwilligers, dus heb je in de maand juni tijd voor ons?

Meld je dan aan bij Sjaak van Buuren, hij coördineert de werkzaamheden.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *