Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Het projekt kerkvloer

In de eerste plaats willen wij, als kerkrentmeesters, onze excuses maken dat wij u als gemeente onvoldoende hebben geïnformeerd over alle veranderingen die wij doorgevoerd hebben. Het plaatsen van de banken en het terugzetten van de kaarsenstandaards bleken verstrekkende consequenties te hebben. Wij kwamen erachter toen wij hiermee aan de slag gingen.

Als kerkrentmeesters worden wij geacht de veiligheidsvoorschriften zorgvuldig te hanteren, de banken in de huidige opstelling voldoen aan veiligheidseisen. In geval van NOOD moet iedereen tijdig de kerk kunnen verlaten. Het tweede onderdeel van de veiligheid zijn de maatregelen die ervoor zorgen dat er geen brandgevaarlijke situaties gaan ontstaan. De huidige kaarsenstandaards voldoen niet aan deze eisen, de poten steken te ver uit en leveren een gevaar op voor struikelen en vallen. Door een tweetal kerkbranden in 2019, in Hoogmade en Amstelveen, werden wij nog eens met nadruk gewezen op deze onderdelen.

Wat ook aan de orde is, is dat een toenemend aantal gemeenteleden niet meer zo mobiel is, dit vraagt extra aandacht voor veiligheid. De zeer korte termijn, zo vlak voor de Kerst, maakte dat wij niet meer met goede alternatieven konden komen.

In overleg met de kerkenraad, hebben wij afgesproken dat wij ernaar streven om voor de Pasen met goede alternatieven te komen, welke voldoen aan de gestelde veiligheidseisen.

Mocht u hier alsnog vragen over hebben, schroom niet Bernard Zom, Jos Teeuw of ik zullen proberen uw vragen te beantwoorden.

Namens de kerkrentmeesters,

Herman van Amerongen

 

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *