Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Herstart van de Gesprekskring

Beste lezers,

Het is al weer een tijd geleden dat de Gesprekskring BAB bijeen is geweest. Trouwens, eigenlijk is het een – in ieder geval deels – achterhaalde titel omdat we zowel in Ammerstol als in Bergambacht bij elkaar kwamen/komen. Bijeenkomsten waar we, een paar keer per jaar, gewoon waren met gemeenteleden bij iemand thuis te praten over geloven, het ‘gemeente zijn’, Bijbelteksten, vieringen e.d. Meestal aan de hand van een tekst. Echter: zoals met meer dingen, ook de Gesprekskring is door COVID de laatste paar jaar stilgevallen.

Terugkijken kan geen kwaad, maar we hoeven niet stil te blijven staan bij wat is geweest. Zo hebben we nu weer een ‘nieuwe’ dominee, een nieuwe kerkenraad, een nieuw jaar en hopen we binnenkort weer Pasen te vieren, Pasen, het feest van een nieuw begin. Weet dat we elke keer opnieuw mogen beginnen, zoals Jezus leert ons dat we steeds een nieuwe start kunnen maken, elke dag weer.

Kortom: het is een mooi moment om weer met de Gesprekskring te starten. Helaas is niet iedereen er meer, en anderen willen misschien niet meer ’s avonds in het donker van huis. Tegelijkertijd zijn er wellicht mensen, gemeenteleden of niet, die ook naar de Gesprekskring zouden willen gaan, al was het maar om een keertje te komen proeven hoe dat is.

Na overleg met ds Anne ter Schuur willen we een eerste bijeenkomst van de Gesprekskring in 2023 – bij voldoende belangstelling – organiseren op dinsdag 24, of op woensdag 25 januari 2023. Als u er bij wilt zijn, bent u bij deze van harte uitgenodigd. Graag hoor ik van u.

Mede namens ds Anne ter Schuur,

Leo van Veen
e-mail: L27A51@hotmail.com

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *