Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Hemelvaart

Op Hemelvaartsdag doen we wat de eerste leerlingen van Jezus ook hebben gedaan: om 10 uur komen we bij elkaar in ’t Achterschip, drinken samen koffie en denken na over de hemelvaart van Jezus, zijn thuiskomen bij God. De cirkel is rond: hij die van God onder ons is komen wonen, keert weer terug naar zijn Vader, die ook onze Vader is, zijn God, die ook onze God is. Maar Hij is niet meer tastbaar in hun midden. De mensen die Jezus van nabij hebben meegemaakt hebben vast herinneringen opgehaald. ‘Weet je nog, dat hij de blinde genas,’ ‘hoe hij ons bij zich riep en dat we nooit meer terug zijn gegaan?’ Of in de tempel: hoe hij de handelaren eruit geslagen heeft?’

Die verhalen over Jezus vertellen wij elkaar nog steeds, want na Pinksteren zijn zijn vrienden uitgezwermd over de hele wereld om het verhaal van Jezus overal te vertellen. Op hun reizen en bij alles wat zij meemaakten, ontdekten zij ook: Jezus zelf gaat met ons mee. Hij gaat met ons mee. De eerste gemeenten die ontstonden stuurden mensen rond om contact met elkaar te houden en van elkaar te leren. Zij hielden niet op om met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te ontmoeten en voor elkaar te bidden.

Dat doen wij tot op de dag van vandaag. Ook wij zoeken elkaar op en vertellen elkaar wat ons bezig houdt en delen met elkaar onze ervaringen en ons wel en wee. Dan laten we het verhaal van Jezus weer klinken. En, niet altijd misschien, er zijn momenten waarop wij stil worden en worden geraakt: hij gaat nog steeds met ons mee.

Ds. Roel Braakhuis

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *