Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Gesprekskring  Locatie Bergambacht

Rond 1987, in de tijd dat ds. Haandrikman predikant was in Ammerstol, werd het tijd om de Gesprekskringen weer eens nieuw leven in te blazen.

Gonnie Visser en Cock Herreveld gingen o.l.v. ds. Haandrikman in Bergambacht aan de slag om kerkelijke en randkerkelijke mensen in Bergambacht te gaan benaderen. Al snel hadden we een aardige groep mensen van rond de 20, die geïnteresseerd waren, bij elkaar. Onze huiskamer stelden wij beschikbaar en wij spraken met elkaar af om dit te gaan rouleren bij de deelnemers. Ook stelden wij, dat wij nooit een besloten groep zouden worden en dat wij open zouden staan voor andere mensen uit Bergambacht en Ammerstol

Ondertussen bestaan wij nog steeds en komen 6 x per jaar bij elkaar o.l.v. ds. Braakhuis in Bergambacht en soms in Ammerstol. De groep telt nog steeds rond de  20 personen en verandert natuurlijk steeds door overlijden, verhuizen of andere belangen, maar er zijn ook altijd weer nieuwe gezichten. De onderwerpen worden aangedragen door de predikant.

Met de Ouderen Groep, die wij toen ook gestart zijn en een succes waren in Bergambacht, zijn Gonnie en Cock rond 2013 gestopt. Ook wij werden ouder en wij hielden de middagen om en om, bij ons thuis MET een advocaatje! Het gesjouw met stoelen, tafels voor zo’n 20 ouderen werd ons te zwaar. Helaas heeft niemand het erna opgepakt in Bergambacht.

De avonden zijn dit seizoen op de woensdagavonden:

31 oktober bij Greta en Cees Nieuwenkamp – 28 november – 13 februari 2019 – 13 maart – 10 april bij Gerrie Gelderblom.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *