Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Gemeente unaniem positief over voordracht ds. Anne ter Schuur

Beste mensen,

Op 27 september was er een gemeenteavond om ds. Anne ter Schuur aan de gemeente voor te stellen. U kon op informele wijze kennis met haar maken onder het genot van een drankje en lekkers, gebakken door kerkenraadsleden. Daarna mochten de stemgerechtigden hun stem uitbrengen.

Hoe verheugend om te merken dat ook u unaniem was over de voordracht van de beroepingscommissie en de kerkenraad. 47 Stemmers antwoordden met ja. Door corona waren er afzeggingen voor deze avond, maar deze mensen konden online stemmen. Dit waren nog eens 15 stemmen. In totaal stemden dus 62 mensen ‘ja”, soms zelfs met uitroepteken. Er waren dus geen “nee” stemmers.

Dit betekent dat ds. Anne ter Schuur onze nieuwe predikant wordt. Dit is een felicitatie waard! Zowel voor ds. Anne ter Schuur als voor onze gemeente. Op 11 december wordt ds. Anne als onze predikant bevestigd. Ds. Annemarie Roding bevestigt haar.

Een woord van dank aan de beroepingscommissie. Vooral aan onze consulente ds. Annemarie Roding voor het vele werk en haar enthousiaste en relaxte begeleiding van het proces. De commissie heeft gewerkt volgens de regels van de PKN. Ook volgens die regels kunt u tot vrijdag 7 oktober beroep aantekenen tegen de gevolgde procedure, dus niet tegen de persoon. Dit kan door een mail te sturen naar rudybieleveld@gmail.com.

Nu we 2023 starten met een nieuwe dominee, graag nog aandacht voor de verkiezingen voor de kerkenraad. Vol enthousiasme gaan we het volgende jaar in, maar we willen graag ons college uitgebreid zien met minimaal 1 diaken, 2 ouderlingen en een vrouwelijke kerkrentmeester. Wie wil helpen aan de bouw van onze gemeente? Het is dankbaar werk. Druk? Ja, soms wel, maar alles verloopt in een goede sfeer. Niemand hoeft alles te kennen of te weten. We maken gebruik van elkaars talenten en helpen elkaar waar nodig. Kortom, nog tot zondag, 2 oktober kunt u zich (laten) aanmelden. Dit kan door namen op een briefje te schrijven en dat briefje in de doos te doen die bij de torendeur staat.

Met vriendelijke groeten, namens de kerkenraad,
Rudy Bieleveld (voorzitter)

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *