Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

“Geluk in het dagelijks leven”

Ook dit jaar geeft Lama Jigme een lezing in de kerk van Ammerstol op vrijdag 17 november, van 19:30 tot 22:00 uur, met als onderwerp “Geluk in het dagelijks leven”.

De basale wens om gelukkig te zijn en lijden te vermijden is universeel, maar wat zijn nu eigenlijk oorzaken van geluk en lijden?

Vaak denken we dat we voor ons geluk afhankelijk zijn van externe factoren, zoals: geld, bezit, carrière, aanzien, enz. Heel veel van onze tijd, aandacht en energie investeren we in het verwerven van deze zaken. Oppervlakkig gezien lijken ze ons geluk te brengen maar als we beter kijken dan kunnen we zien dat diezelfde zaken ons tegelijkertijd een heleboel zorgen, problemen of lijden opleveren.

Ook komen we allemaal wel eens pieken of dalen tegen in ons leven. Het ene moment kunnen we ons zielsgelukkig voelen en in een volgend moment kan zelfs een kleine gebeurtenis dat geluksgevoel volledig teniet doen. Is het mogelijk om hierin een middenweg te leren bewandelen, de pieken minder hoog en de dalen minder diep? Deze vraag kan positief beantwoord worden. Er bestaan verschillende technieken om de geest te kalmeren, waarmee we de regie in handen krijgen over onze emoties.

Tijdens deze lezing zal Lama Jigmé Namgyal zijn visie geven op hoe oorzaak en gevolg van invloed zijn op onze ervaring van lijden en geluk. Maar vooral hoe we daar zelf invloed op kunnen uitoefenen zonder daarin afhankelijk te zijn van anderen.

Over Lama Jigmé Namgyal

Lama (Tibetaans voor leraar) Jigmé Namgyal is geboren in Tibet en heeft het grootste gedeelte van zijn leven besteed aan het bestuderen en trainen van de geest. Na zijn afstuderen aan de Boeddhistische Universiteit van Serthar-Larung Gar in Tibet trok Lama Jigmé naar Europa en stichtte onder andere Phuntsok Chö Ling in Rotterdam. Hij heeft jarenlang gestudeerd bij vooraanstaande meditatieleraren en geeft nu zelf les aan iedereen die geïnteresseerd is, in de hoop dat ook zij voordeel kunnen hebben van de kennis en technieken die zichzelf keer op keer hebben bewezen sinds Siddharta Gautama (boeddha Sakyamuni) ze 2500 jaar geleden voor het eerst introduceerde.

Locatie: Kerk van Ammerstol, Kerkplein 4, 2865 XN Ammerstol
Toegangsprijs: € 10,00
Leden van PCL: € 7,50

Als je vragen of opmerkingen hebt, neem contact op via: events@phuntsokcholing.org

Graag aanmelden vóór woensdag 15 november 2017
Sandra Siebkes, telnr: 0182-353333

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *