Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Foto’s peuterdienst 5 november 2017

Wat hebben we weer genoten van alle kinderen die de op de Peuterdienst aanwezig waren. Zij werden deze keer verwelkomd door de regenboogvis die net als een aantal kinderen ook van ver kwam en voor het eerst in de kerk was. Best spannend vond de vis het ook. Wat zou er allemaal te doen en te zien zijn? De kleintjes vonden het wel gezellig om samen met de vis helemaal vooraan te komen zitten zodat ze het nog beter konden zien en horen.

Allereerst hebben we onder begeleiding van Sebastiaan met zijn gitaar een kaarsenliedje gezongen tijdens het aansteken van de kaars als teken dat God er ook bij is.

Daarna nog een liedje gezongen met behulp van de beamer. Ds. Roel heeft met ons gepraat over wat delen zo fijn maakt.

De kinderen hebben vervolgens geluisterd en gekeken op de beamer naar het mooie verhaal van de mooiste vis van de zee die zijn mooiste schubben deelt met de andere vissen. Daardoor is de regenboogvis zich juist blijer gaan voelen want “Delen is fijn”.

Na het verhaal mochten de kinderen naar voren komen om ook een mooie zilveren of goudkleurige schub van de regenboogvis af te halen en die op hun eigen vis te plakken.

Na het zingen van het lied “Dank u voor deze nieuwe morgen” wat ook de pappa’s en mamma’s en opa’s en oma’s goed kennen  werden we nog even stil om samen met ds. Roel te bidden en God te bedanken dat we zo gezellig bij elkaar kunnen zijn terwijl we toch allemaal verschillend zijn.

Ook hebben we geld ingezameld voor ‘Het huis van het vergeten kind’ waar we  €66,45 naar over konden maken.

Na afloop konden de kinderen met behulp van meiden van ’t eetcafé hun vis mooi inkleuren en/of plakken zodat de ouders en opa’s en oma’s bij konden praten met elkaar.

Gallery Plugin

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *