Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Excursie groep 7/8 van ‘de Kromme Draai’ naar de kerk

Na 3 jaar was het eindelijk weer mogelijk om de kinderen van basisschool “De Kromme Draai” te ontvangen voor een speurtocht door onze kerk. In 2019 was dat niet mogelijk i.v.m. de funderingswerkzaamheden en de jaren daarop hadden we te maken met corona. De school heeft er toen zelf voor gekozen om niet naar de kerk te komen en de excursie uit te stellen.

We waren gewend om ieder jaar groep 5 uit te nodigen. Inmiddels zitten de kinderen die in 2019 in groep 5 zaten al in groep 8. Vandaar dat er in overleg met “de Kromme Draai” voor is gekozen om de kinderen die nu in de combi klas groep 7/8 zitten uit te nodigen voor de excursie. In het najaar zal de groep die daar onder zit worden uitgenodigd zodat we in 2023 weer op ons vertrouwde schema zitten van groep 5. Zodoende ontvingen we dit keer 19 zeer geïnteresseerde kinderen.

Tijdens het ontvangst in ’t Honk waar ze iets te drinken kregen aangeboden met een lekker ‘kerkkoekje’ (als vanouds vers gebakken door Janny Kok) vertelde Erna iets over de ruimte en de groepen die gebruik maken van de ruimte zoals de zondagsschool en de eetcafé jeugd. Vervolgens zijn we naar de kerk gegaan. Ds. Roel vertelde in het kort iets over de kerk en wat er in de kerk te zien is. Daarna mochten de kinderen vragen stellen. Wat een mooie vragen werden er gesteld. Zoals: ”Worden er nog mensen gedoopt in de kerk?” En “hoe gaat dat dan?” Maar ook: “Ik ben hier wel eens geweest voor een begrafenis” en “Wat is het oudste wat er nog in de kerk te zien is?” Weet u het antwoord?

Na de vragenronde werd de groep in 5 kleine groepjes verdeeld en d.m.v. een speurtocht werden de kerkzaal, ’t Honk en de consistorie verder verkend. Godsdienst docent Hilda Noorland, die samen met de leerkracht van deze groep aanwezig was bleek ook orgel te kunnen spelen. De kinderen vonden het geweldig om ook even bij het orgel te mogen kijken en er zelfs even op te mogen spelen. Ook hebben de kinderen om de beurt allemaal even op de preekstoel mogen staan.

Na anderhalf uur waren alle vragen die er nog waren beantwoord. Door het enthousiasme van de kinderen kunnen Rudy, Willie, Roel en Erna met een goed gevoel terugkijken op deze ochtend.

Erna

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *