Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Excursie groep 5

Daar kwamen ze dan, de kinderen van groep 5 van de Kromme Draai, onder leiding van juf Jacquelien en juf Lenie. We maakten kennis met elkaar in ’t Honk onder het genot van een glas limonade en een lekker koekje in de vorm van een kerk, met liefde gebakken door Janny Kok.

Geraldine vertelde het een en ander over de zondagsschool en nodigde iedereen uit om op zondag eens langs te komen. Daarna gingen we met zijn allen naar de kerkzaal, waar Dominee Roel vragen beantwoordde en een paar spannende verhalen vertelde over de bijbel van meester Lutterveld (op de kansel) en over de nacht, toen de mensen uit Veenendaal in de kerk sliepen.

Daarna gingen we in groepjes uiteen voor een speurtocht. Intussen speelde juf Lenie op het orgel en mochten de kinderen ook daar een kijkje nemen. Al met al een geslaagde ochtend. Na afloop kregen alle kinderen een kinderbijbel, geschreven door Esther, mee naar huis. En daar waren ze reuze trots op.

Nadat dominee Roel uitleg had gegeven over de mooie grote wandschildering in ’t Achterschip lieten de kinderen het zich geen twee keer zeggen: In het Eeuwig Landschap zijn geen mensen en dieren getekend omdat we immers zelf onderdeel uitmaken van het landschap … dus wilden de kinderen allemaal wel in het landschap stappen!

Jannie van den Oever en Erna de Lange

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *