Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

En toch gaan wij Kerstmis vieren met elkaar!

Beste mensen,

Het is nog maar november, maar helaas wordt steeds meer duidelijk dat ook Kerst 2020 niet zal worden als vanouds. Een virus maakt momenteel wereldwijd de dienst uit en wij moeten met zijn allen door deze bizarre tijd heen!

We zijn allemaal een beetje uit ons doen! We voelen ons belemmerd in onze vrijheden, eenzaam soms ook, “opgehokt” horen we ook steeds vaker en we snakken naar de goede, oude tijden. Toen niets ons in de weg stond en niemand ons vertelde wat we wel en niet mochten. Laatst sprak iemand ons aan op straat: “Wanneer komt er weer eens een feestje, het is maar een saaie boel op het dorp!”. En dat is het ook! Maar wij realiseren ons wel dat het in Ammerstol helemaal zo slecht nog niet is! We kunnen en mogen ons nog vrij bewegen op straat en in de prachtige omgeving waarin we wonen!

Met name Roel, onze dominee, heeft sterk het gevoel: “We moeten iets doen rondom Kerst”, de mensen hebben dit nodig! Hij heeft contact gezocht met het Feestcomité en we zijn in eerste instantie met z’n vieren gaan zitten brainstormen. Diverse mooie plannen zijn de revue gepasseerd en steeds moest er na een persconferentie helaas weer een streep doorheen.

Wat kan er nog wel?

De mannen van het feestcomité gaan gelukkig op 12/12 wel de grote kerstboom optuigen! Wat fijn is dat! Het eerste lichtpuntje!

Verder willen we met en voor elkaar ons dorp gaan verlichten! In samenwerking met het Feestcomité roepen wij iedereen op om in huis en tuin ook licht in de duisternis te brengen, versier en verlicht zo mooi mogelijk en ontsteek uw lichtjes zeker vanaf 12/12 of eerder. Het hoeft niet altijd groots, een boodschap aan elkaar of een mooi verlicht kerststalletje in uw raamkozijn is ook erg leuk! Het thema is Licht in de duisternis, dus u kunt er alle kanten mee op! Een jury zal het eindresultaat beoordelen en op 20/12 de prijswinnaars bekend gaan maken. Er zijn mooie prijzen te winnen! Maar wat belangrijker is: laten we het voor elkaar doen, laten we elkaar licht brengen in deze moeilijke tijd! Kijk naar elkaar om, stuur een kerstgroet, maak een praatje op gepaste afstand, steek een helpende hand toe als het nodig is, dan maken we deze periode draaglijk voor iedereen.

Als de maatregelen het toelaten dan gaan wij toch Kerstmis vieren met elkaar. Op 20/12 willen we in 4 korte samenkomsten met als thema “Licht in de duisternis” bij elkaar komen in de kerk. Kort, interactief, muziek, bijzondere kerstgroeten van oud inwoners van ons dorp die verhuisd zijn naar heel ver weg en iets minder ver weg, lichtpuntjes, dat zijn zomaar een paar steekwoorden.

De bijeenkomsten zijn van

  • 16.00-16.30,
  • 17.00-17.30,
  • 19.00-19.30 en
  • 20.00-20.30.

De eerste twee zijn speciaal voor de gezinnen met kinderen, daarvoor is een speciaal programma.

Er mogen maar max 30 personen in de kerk, dus er volgt later nog info over de inschrijfprocedure via de site van Feestcomité enz enz. Er volgt nog een huis-aan-huis bericht.

KERST OP DE MARKT!

Verder willen we graag bekend maken dat de alom bekende en gewaardeerde verkoopkraam van de kerk er toch komt! Op de Ammerse markt van vrijdagochtend 11 december kunt u bij ons terecht voor de mooiste kerststukjes en leukste kerstdecoraties. De hele opbrengst is voor onze Ammerse kerk, die dit zeker in deze tijd heel erg goed kan gebruiken.

Wij zien ernaar uit u allemaal te ontmoeten, gewoon op straat in ons verlichte dorp, in de kerk of op de markt.

Met vriendelijke groet,

Roel Braakhuis en Esther Neleman

Bert en Anita Timmerman

Heb je vragen: bel gerust 06-20820984.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *