Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Eerste contouren passiondienst worden helder

Het zal nog wel even duren voor het lente wordt, maar het licht in januari is anders dan in december. De kleuren worden weer helder en soms is de lucht stralend blauw. Het wekt de verwachting naar het voorjaar en wat zijn de dagen en weken lang voor het zover is. Eerst nog maar eens wat ijs en een beetje sneeuw, hoor ik mensen denken.

In de tussentijd zijn we begonnen met de voorbereiding van de passiondienst op palmzondag, 25 maart aanstaande. U kent de passion van de tv op Witte Donderdag. Zoiets gaan we doen in Ammerstol, maar dan op zondag en nee, we gaan geen kruis door Ammerstol sjouwen. We doen het op onze eigen manier. De contouren worden langzaam duidelijk en in deze dagen ga ik de teksten schrijven van de verteller. Het lijdensverhaal blijft aangrijpend. De weg van een mens die van God en mens verlaten wordt en in zijn uiterste nood uitroept en bidt: “God, mijn God waarom ….” En dan wordt het stil en dat is ook het enige dat wij kunnen doen: stil worden en mee leven. Met in ons hart en in ons hoofd de hoop en de verwachting dat die stilte doorbroken wordt, en na de nacht de dag opnieuw aanbreekt.

Soms kan dat wel eens even duren. Het licht is weer helder, de lucht nog koud. En in ons wordt het verlangen wakker naar het voorjaar, naar groen en bloemen en de warmte van de zon.

 

Ds. Roel Braakhuis

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *