Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Een goed gesprek tussen eetcafé kinderen en andere gemeenteleden

Vrijdagavond 12 april was het dan zover. Een gezamenlijke maaltijd voor jong en oud met het thema “Een goed gesprek”. Voor de jongeren toch ook best een beetje spannend om deze avond eens niet alleen ‘onder ons’ te zijn met jongeren en leiding. Wat konden ze verwachten en hoe zou het gaan?

Na het dekken van de tafels, het snijden van het brood en het opwarmen van de door Marian en Greet gemaakte soep waren we klaar om onze gasten te verwelkomen. Sharon, Roos en Renee hebben de kou getrotseerd en hebben buiten bij de ingang van ’t Achterschip iedereen opgewacht, waarna onze 9 gasten een drankje kregen aangeboden door Mark in de gezellige zithoek van ’t Honk.

David heeft vervolgens samen met Erna uitgebreid uitleg gegeven over alle ins en outs van ’t Eetcafé. O.a. dat we alweer voor het 4e seizoen iedere 2e vrijdag van de maand tussen 18.00 uur en 20.00 uur eetcafé hebben. Dat het eetcafé afwisselend geleid wordt door Greet, Carola, Liselotte, ds. Roel en Erna waarvan er steeds 2 aanwezig zijn. Dat we tijdens het koken en het gezamenlijk eten veel delen met elkaar en ook af en toe een thema hebben waar we dan extra over doorpraten. Dat er in principe niets moet maar dat er 1 ding wel moet…en dat is met elkaar ook weer opruimen en afwassen en afdrogen en dat dat eigenlijk net als thuis verloopt….als je aan de beurt bent om af te drogen heb je soms ineens iets belangrijkers te doen 😉

Dat het aantal deelnemers wisselt maar dat er vaak 8 jongeren aanwezig zijn. Dat je ook een vriend of vriendin mee mag nemen als je dat maar tijdig doorgeeft via onze kookapp.

Hierna werd de groep opgedeeld over 4 tafels. Aan iedere tafel zaten 1 of 2 jongeren, 2 of 3 gasten en iemand van de leiding. Tijdens het eten werd er al uitgebreid gezellig gepraat met elkaar en nader kennis gemaakt. Na het afruimen kwam Hannah op het idee om een kleine wisseling van  jongeren aan de tafels plaats te laten vinden zodat  er ook eens met iemand anders kennis gemaakt kon worden en zijn we dmv vragenkaartjes wat meer de diepte van de gesprekjes ingegaan. Het was geweldig om te merken dat de jongeren net als de gasten duidelijk genoten van de soms bijzondere gesprekken die op gang kwamen. Na deze vragenronde waarvoor een uur uitgetrokken was bleek dan ook nog niet iedereen al uitgekletst. 🙂

We namen met z’n allen weer plaats in de zithoek om na te kletsen met koffie/thee en wat lekkers speciaal hiervoor gebakken door Greet. De gezamenlijke maaltijd bleek zo goed bevallen dat er vanuit de gasten een spontaan idee ontstond om het een volgende keer om te draaien. Dan zullen de jongeren worden uitgenodigd voor een gezamenlijke maaltijd! We hopen dat Stijn en Daniel die dit keer helaas verhinderd waren er dan ook bij kunnen zijn.

Eén van de vragen die op de vragenkaartjes stonden was: “Waar(in) of hoe heb je iets van God gezien in de afgelopen week?” Na afloop van deze inspirerende eetcafé avond wist ik voor mezelf het antwoord.

Namens de leiding en alle jongeren van ’t eetcafé,

Erna de Lange

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *