Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Dit is de nieuwe Theoloog des Vaderlands

De Amsterdamse theoloog en pastor Samuel Lee is sinds zaterdag de nieuwe Theoloog des Vaderlands. De onafhankelijke pinksterman streeft naar de hemel op aarde waar iedereen welkom is.

Samuel Lee. ‘Wie van Jezus houdt, moet ook houden van mensen met een ander geloof of een andere geaardheid.’Samuel Lee. ‘Wie van Jezus houdt, moet ook houden van mensen met een ander geloof of een andere geaardheid.’foto Werry Crone
Samuel Lee is in veel dingen de eerste. Hij is de eerste Theoloog des Vaderlands met een migratie-achtergrond, hij is de eerste in die functie die uit de pinksterbeweging komt, de eerste die een migrantenkerk leidt in het Amsterdamse Zuidoost.

De 49-jarige doctor in de theologie aan de Vrije Universiteit noemt zichzelf een onafhankelijke pinksterman. Zaterdagavond werd hij benoemd tot Theoloog des Vaderlands. Hij volgt Stefan Paas op, zijn collega aan de VU. Lee was naar eigen zeggen volkomen verrast dat de keuze op hem is gevallen, het overtreft zijn stoutste dromen. Hij wordt geprezen vanwege zijn vermogen bruggen te bouwen, tussen traditionele kerken en migrantenkerken. Hijzelf werkt in beide werelden. Hij is lid van het overwegend witte docentenkorps aan de theologische opleiding aan de VU, tegelijkertijd heeft hij in Zuidoost een eigen academie opgericht waar migranten uit de hele wereld gratis op academisch niveau kunnen studeren in mensenrechten, sociale wetenschappen en theologie. Hij leidt in datzelfde Zuidoost een van de 150 migrantenkerken die dat stadsdeel rijk is, daarnaast is Samuel Lee ook al jaren lid van de Nationale Synode, een behoorlijk wit gezelschap dat het gesprek tussen gelovigen wil bevorderen.

Lees verder op https://www.trouw.nl/religie-filosofie/samuel-lee-is-een-onafhankelijke-pinksterman-die-streeft-naar-de-hemel-op-aarde~b8eb8cb7/

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *