Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Discussie met het mes (en de vork) op tafel

Het Lutherjaar 2016/2017 is al een eind op weg en nadert de ontknoping . Wat hebben wij in onze kerk zoal gedaan om de herinneringen aan Maarten Luther levend te houden? En welke activiteiten moeten er nog komen?

Het begon op 29 oktober met een kloosterdag in Haastrecht, georganiseerd door Marjan van Veen en Ds. Roel Braakhuis. Wij werden onderwezen in de geschiedenis van Maarten Luther. Een leerzame en mooie dag. Op 6 november stond de kerkdienst in het teken van 500 jaar reformatie. In deze dienst zongen we het bekende Lutherlied: Een vaste burcht is onze God.
Het gehele jaar door hebben de voorgangers in onze kerkdiensten zich gehouden aan de Lutherlezingen.

Nog twee activiteiten staan er op stapel: Een Luthermaaltijd en een bezoek aan het museum Catherijne Convent in Utrecht.
Eerst de maaltijd: Maarten Luther was een hartstochtelijke liefhebber van discussies. Hij formuleerde stellingen en tegenstellingen en ging dan graag in debat en het liefst tijdens de maaltijd. Dat gaan wij ook doen en wel op dinsdag 31 oktober. Zet u de datum alvast in de agenda? Wij gaan een keuze maken uit de heerlijke recepten uit de keuken van zijn vrouw Katharina. En reken maar dat wij ook gaan discussiëren.

Van 28 september 2017 tot 28 januari 2018 is er in het Catherijne Convent in Utrecht een tentoonstelling over Maarten Luther. De kerkenraad heeft besloten voor belangstellenden een georganiseerd bezoek aan die tentoonstelling te regelen. De datum moet nog worden gepland. Kijkt u vooral op de nieuwsbrief of op de website. Vervoer en rondleiding wordt dus geregeld.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *