Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

De reisplannen voor volgend jaar (vooraankondiging)

Het reismannetje! Dat betekent… Inderdaad, we gaan weer op reis, al duurt het nog even. Wij zijn al enkele keren bij elkaar geweest om te kijken of een kortere reis op maat naar Engeland haalbaar is. Op dit moment wordt er gekeken naar de periode van 22 t/m 26 mei 2018. Het is de bedoeling om dan in Kent o.a.de volgende plaatsen te gaan bezoeken. Leeds Castle – Canterbury – Rochester – Sissinghurst Castle and Gardens. Vanzelfsprekend gaan we proberen er een Evensong* en concert in te lassen. Heb je interesse, geef het alvast vrijblijvend door aan ons, door te reageren op dit bericht. De redactie zorgt er dan voor dat uw reactie niet op de website maar bij de reiscommissie terecht komt. Zodra wij prijsafspraken gemaakt hebben en het programma hebben goedgekeurd,  horen jullie er meer van.

Met reislustige groeten van de reiscommissie:

  • Roel Braakhuis
  • Gonnie Visser
  • Cock Herreveld

* Een Evensong (of Choral Evensong) is de naam van een kerkdienst in de late middag of avond waarbij het grootste deel van de dienst gezongen wordt. De Evensong is afkomstig uit de Anglicaanse Kerk en andere kerken in de anglicaanse traditie, maar wordt tegenwoordig ook in steeds meer kerken in Nederland toegepast.

Een Evensong kan gezien worden als het equivalent van de vespers in de Rooms-katholieke en de Lutherse kerk. Bij een Evensong is een koor betrokken dat zowel a capella als met orgelbegeleiding zingt. De kerkgangers hebben soms een participerende rol wanneer zij enkele liederen meezingen.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *