Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

De messen geslepen

Mooie gesprekken werden er aan tafel gevoerd tijdens de Luthermaaltijd. Met zo’n 25 gasten aan tafel werden onderwerpen besproken die ook in de tijd van Luther aan bod kwamen. Vragen over ons geweten, schuld en schaamte. Zijn wij daarin integer of nemen we er weleens een loopje mee. Durven wij ons over te geven aan God.

Lekker gegeten ook, middeleeuws. Vooraf gevulde eieren, als hoofdgerecht onvervalste linzensoep en toe appeltaart met koffie. Op veler verzoek hierbij het recept van de Linzensoep.

LINZENSOEP

Al sinds de aartsvaders een absolute topper

Ingrediënten voor 10 personen

  • 500 gram linzen
  • 2,5 dl rode wijn
  • 4 aardappelen, in blokjes
  • 2 appels, in blokjes gesneden
  • 3 uien, fijn gesneden
  • 300 gr magere spekreepjes
  • 3 eetlepels azijn, zout en peper
  • 2 rookworsten
  • 3 liter water
  • 500 gram soepgroenten, gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • Grote soeppan

Spekblokjes uitbakken, ui toevoegen en fruiten.

Laurierblaadjes, wijn en water, soepgroenten en linzen( evt. van tevoren weken) toevoegen

45 minuten laten pruttelen

Appel, aardappel, rookworst toevoegen, 20 minuten laten koken

op smaak brengen met zout, peper en azijn of groentebouillonblokje

 

Na afloop van de maaltijd werd een gift gevraagd voor het Leger des Heils. Na verrekening met de kosten kon €67,00 worden overgemaakt.

Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *