Mooie gesprekken werden er aan tafel gevoerd tijdens de Luthermaaltijd. Met zo’n 25 gasten aan tafel werden onderwerpen besproken die ook in de tijd van Luther aan bod kwamen. Vragen over ons geweten, schuld en schaamte. Zijn wij daarin integer of nemen we er weleens een loopje mee. Durven wij ons over te geven aan God.
Lekker gegeten ook, middeleeuws. Vooraf gevulde eieren, als hoofdgerecht onvervalste linzensoep en toe appeltaart met koffie. Op veler verzoek hierbij het recept van de Linzensoep.
LINZENSOEP
Al sinds de aartsvaders een absolute topper
Ingrediënten voor 10 personen
- 500 gram linzen
- 2,5 dl rode wijn
- 4 aardappelen, in blokjes
- 2 appels, in blokjes gesneden
- 3 uien, fijn gesneden
- 300 gr magere spekreepjes
- 3 eetlepels azijn, zout en peper
- 2 rookworsten
- 3 liter water
- 500 gram soepgroenten, gesneden
- 2 laurierblaadjes
- Grote soeppan
Spekblokjes uitbakken, ui toevoegen en fruiten.
Laurierblaadjes, wijn en water, soepgroenten en linzen( evt. van tevoren weken) toevoegen
45 minuten laten pruttelen
Appel, aardappel, rookworst toevoegen, 20 minuten laten koken
op smaak brengen met zout, peper en azijn of groentebouillonblokje
Na afloop van de maaltijd werd een gift gevraagd voor het Leger des Heils. Na verrekening met de kosten kon €67,00 worden overgemaakt.
Jannie van den Oever
Categories: Geen categorie