Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

De kerkvloer

Wanneer kunnen we de kerk weer in gebruik nemen? Dat is de vraag die bij me opkomt als ik dit stukje schrijf en die ook met enige regelmaat gesteld wordt aan alle kerkrentmeesters. Dit vraag gaan we beantwoorden maar eerst een stukje over de voortgang.

Met hulp van vele vrijwilligers zijn de voorbereidingen voor de aannemer gestart en met succes afgerond. Iets waar wij trots op mogen zijn en waar wij de vrijwilliger nog steeds erg dankbaar voor zijn.

Vervolgens is de aannmer (Den Hoed) voortvarend aan de gang gegaan en heeft de isolatie op het zand aangebracht en daarop de constructieve vloer gestort. Deze vloer was volgens planning voor de vakantie klaar en moest vervolgens 28 dagen uitharden. Herman en Sjaak kwamen vervolgens op het idee dat dit een mooi moment was om ook het plafond maar eens schoon te maken en netjes af te werken. Goed idee, maar hoe krijgen we dat voor elkaar? Na veel rondbellen heeft Sjaak een schildersbedrijf Van Wijnen bereid gevonden om in de bouwvak door te werken en deze klus ter hand te nemen. Ton heeft een hoogwerker kunnen regelen en zo konden we op de ruwe betonvloer werken om het plafond aan te pakken.

Na de bouwvak konden de oude tegels van de kerkvloer gelegd worden. Mooi volgens planning. Vervolgens wilden wij vloerverwarming aanzetten, om de betonvloer goed uit te laten drogen. Dit was een eis vanuit de leverancier van de gietvloer die gemaakt gaat worden in het deel van de kerkzaal waar niet getegeld wordt. Toen de tegelzetter hoorde dat wij de vloerverwarming wilden gaan gebruiken heeft hij ons gewaarschuwd dat dit niet kon voordat de specie van de tegels goed uitgehard was. Dit zou ongeveer 30 dagen duren. Hier hadden de aannemer en wij geen rekening mee gehouden en dus liep de planning 30 dagen uit.

De droogtijd voor de tegels is inmiddels voorbij en we zijn de betonvloer langzaam aan het verwarmen en laten het vervolgens weer langzaam afkoelen. We kunnen inmiddels uit eigen ervaring zeggen dat de vloerverwarming goed werkt, want Sjaak en Herman liepen in de kerk in hun hemd zo warm was het. En bij de vergadering van de kerkrentmeesters hebben ook Bernard en ondergetekend kunnen merken hoe warm de kerkzaal nu kan worden.

Op 28 oktober is de vloer voldoende verwarmd en afgekoeld om de afwerklaag aan te gaan brengen. Dit proces is op 5 november gereed. Daarna zal de schoonmaakploeg de kerkzaal onder handen gaan nemen, want er is heel wat stof gemaakt bij de bouwwerkzaamheden.

De eerste dienst in de kerk zal naar verwachting plaats vinden op  17 november!

De kerkzaal wordt officieel weer in gebruik genomen op zaterdag 23 november om 14.00. Hierbij willen we alle betrokkenen en mensen uit zowel de burgerlijke als de kerkelijke gemeente uitnodigen.

Jos Teeuw

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *