Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

De kerk van Ammerstol feliciteert Prinses Beatrix

Vandaag is prinses Beatrix jarig, ze is 80 jaar geworden. Afgelopen maandag werd zij door vertegenwoordigers van veel verschillende religies gefeliciteerd. Een dorpje aan de Lek wil zich daar graag bij aansluiten: De hartelijke felicitaties van de kerk van Ammerstol!

Met een spontaan ingezet ‘Lang zal ze leven’ hebben vertegenwoordigers van verschillende religies maandag in Utrecht prinses Beatrix toegezongen in het kader van haar aanstaande tachtigste verjaardag. Ze kreeg daarbij een certificaat aangeboden van een lindeboom die later in Utrecht zal worden geplant.

De voorzitter van In Vrijheid Verbonden, Bikram Lalbahadoersing, opende afgelopen maandag de bijeenkomst in Tivoli-Vredenburg met de vraag hoe wij samen een toekomstbestendige, duurzame samenleving kunnen creëren. In een spetterend programma waarbij prinses Beatrix als eregast aanwezig was, hebben verschillende levensbeschouwelijke tradities hun rijkdom laten zien op cultureel gebied. De burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, sprak met trots over zijn stad waarin vele tradities naast elkaar leven: ‘het besef groeit dat religies niet alleen van elkaar verschillen maar ook elkaar kunnen inspireren, samen creëren wij een duurzame wereld met een nog toleranter religieus klimaat’.

Lees meer op http://www.raadvankerken.nl/pagina/4877/religies_feliciteren_prinses

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *