Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

De draad weer oppakken

Langzamerhand begin ik mijn werk weer op te pakken. Dat is een hele kunst, merk ik. Vooral om dat geleidelijk aan te doen en niet meteen hals over kop alles weer op te pakken. Gelukkig zijn er verstandige mensen, binnen en buiten de gemeente, met wie ik daar goed over kan overleggen. De steun uit de gemeente doet in elk geval heel goed.

Ik ben begonnen met het bezoeken van verschillende mensen en ook met de voorbereidingen voor komend jaar rond 75 jaar bevrijding. Ook daarvoor ga ik mensen op zoeken. Ik ben vooral benieuwd naar ds. Hugenholtz en zijn inzet voor geweldloosheid en tegen oorlog. Nu al word ik op het spoor gezet van de mensen die hier ondergedoken hebben gezeten en degenen die hen onderdak hebben verleend. Wie daar iets over te vertellen heeft is van harte welkom. Nu kan het nog, nu er nog mensen zijn die vanuit hun eigen herinnering over de oorlog en de bevrijding kunnen vertellen.

Het is goed om bij deze gelegenheid ook stil te staan wat vrijheid voor ons is en waartoe vrijheid ons uitnodigt en uitdaagt. Wat hebben wij van de oorlog en bezetting geleerd? Hoe hebben mensen als ds. Hugenholtz er toen over gedacht en wat doen wij met hun erfenis nu?

Het doet goed om de ruimte te hebben om daarmee bezig te zijn. U gaat er meer van horen.

10 november hoop ik weer voor te gaan in de dienst op zondag en dan ook weer die draad op te pakken, maar wel in een rustig tempo.

Wat goed is het om bij deze gemeente te horen.

 

Ds. Roel Braakhuis

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *