Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Dauwtrappen: over geduld en trouw

‘Waar twee of drie bijeenkomen in Mijn naam, daar ben ik…’ (Mattheus 18, vers 20)

Al een aantal jaren hadden we de goede gewoonte om op Hemelvaartsdag met elkaar te gaan dauwtrappen. Roel hield dan een korte overweging ergens op een strandje aan de Lek en daarna ontbijt in de kerk.
Maar, helaas, nu is alles anders dan we gewend zijn. We zijn al tien weken niet in de kerk geweest en wat dat betekent werd me duidelijk toen ik afgelopen Hemelvaartsdag voor het eerst weer de kerk mocht binnenstappen: dominee Roel was er, Bernard, Jannie en Erna en achter het orgel was Wim. De kaarsen brandden, de vertrouwde orgelmuziek klonk en…. de tranen rolden over mijn wangen. Dat had ik nooit verwacht. Dan merk je pas echt hoezeer je de zondagse bijeenkomsten en het contact met iedereen mist!
Waar twee of drie bijeenkomen in Mijn naam, daar ben ik, dacht ik. En zo was het goed. We mogen dankbaar zijn dat dominee Roel, een aantal kerkenraadsleden en de organist iedere zondag daar, mede voor ons, in de kerk aanwezig zijn.
Ds Roel verwoordde het die ochtend als volgt:

Wij missen elkaar en soms missen wij ook God en verlangen wij ernaar samen te zijn en elkaar en God te ontmoeten. En toch ook: ook nu horen wij bij elkaar al is het op afstand, ook nu ervaren we in het gemis de band die ons bijeen houdt, zoals het gemis soms ook ons gebed is tot God.

Na de bijeenkomst gingen Jannie en ik, gewapend met een rugzakje met een thermoskan koffie en een aantal discussiepunten, op weg om, zij het vele uren te laat en op gepaste afstand van elkaar, toch te gaan dauwtrappen. Zo liepen we over de Lekdijk en over rietpaadjes naar De Looi. Het was onverantwoord druk op de strandjes en er was nauwelijks plek om onze koffie op te drinken. Uiteindelijk zijn we maar neergestreken op een boomstam rond de parkeerplaats.
Wij praatten erover hoe het nu verder zal gaan met de kerk en ik citeer weer de woorden van Roel:

Ook wij gaan opnieuw beginnen en ook wij vragen ons af hoe dat zal gaan: voorzichtig de kerk open. Nog geen zingen, nog niet samen vieren, maar wel het delen van de stilte, muziek, het licht, het gebed en de kerk die ons zo dierbaar is. Wat kan die goed wachten. We beginnen weer en ook nu zullen wij de kracht van de hemel ervaren.

Wat is het goed om dat te bedenken:
de kerk, die ons zo dierbaar is, staat geduldig en trouw op ons te wachten..

Tineke en Jannie

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *